Da Nang in de 60’s: Fotoverslag

Da Nang. Bekend van de Amerikaanse landing in Vietnam en het begin van een slepende oorlog. De 2000 mariniers kwamen aan land om een nabijgelegen luchtbasis te beschermen tijdens ''Operation Rolling Thunder''. Deze had als doel om grootschalige bombardementen uit te voeren op doelen in Noord Vietnam.

Het stadje was destijds een vredig vissersstadje waar de mensen een eenvoudig leven leidden.Een groot contrast met het huidige Da Nang​, wat in korte tijd uitgegroeid is tot de 5e stad van het land. Het is ook een van de meest moderne steden en inmiddels een heerlijke plek voor toeristen en expats. 

De foto's laten een beeld zien van hoe Da Nang er ooit uitzag in de 60er jaren. Een beeld dat je eigenlijk nog steeds kunt zien op vele plekken in het land. Bijvoorbeeld in het nabijgelegen Hoi An. Je moet daar dan wel even de toeristen bij wegdenken.

​Oud Da Nang 

De foto's zijn geplaatst met toestemming van The Retro Studio, een fotostudio uit Da Nang. Voor meer foto's van oud Da Nang en Vietnam kun je terecht op hun facebook pagina. Klik hier. De pagina is een aanrader voor de geschiedenis liefhebber.

verkeerschaos was er toen nog niet

Regels in de stad

Iets dat nooit zal veranderen. Lachende vrolijke kinderen

Praktisch vervoer

De veerpond om de Han rivier over te steken

Een Amerikaanse basis in Da Nang ( 1965 )

De Cyclo was het vervoersmiddel bij uitstek

Straatbeeld in de 60's

Onderweg naar school

Als je de auto's wegdenkt kun je dit soort beelden nog steeds zien


bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achter


Je emailadres wordt niet geplaatst.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.