Dong Hoi | Tips en bezienswaardigheden

Dong Hoi is zo’n bestemming waar je toevallig beland, niets over gehoord hebt maar waar het je gewoon verrassend goed bevalt.

En met zo veel andere prachtige bezienswaardigheden in Vietnam en de geringe tijd die de meeste reizigers hebben zie je in Dong Hoi erg weinig westerse toeristen.

De stad is recent wel in trek geraakt bij Vietnamese toeristen die hier tijdens de zomermaanden van de mooie stranden komen genieten.

Mocht je de tijd hebben dan zijn een aantal dagen in Dong Hoi zeker geen straf. In dit artikel lees je wat er zoal te doen is.

Waarom zou je Dong Hoi bezoeken?

De voornaamste reden waarom reizigers in Dong Hoi belanden is door het nabijgelegen Phong Nha Ke Bang National Park. Dong Hoi heeft een treinstation en vliegveld en is daarom de uitvalsbasis voor trips naar het National Park.

Wie echter de tijd heeft zou eigenlijk ook wat tijd in deze stad moeten doorbrengen. Zeker in het juiste seizoen vind je hier mooie stranden en er hangt een hele ontspannen sfeer in de stad.

Vietnamezen houden niet echt van zon en je hebt hier dan ook vaak het hele strand voor jezelf totdat de zon ondergaat.

Altijd prettig om in een stad te belanden waar nog maar weinig toerisme is. Het voelt dan nog altijd als een soort ontdekkingstocht.

Hoe je er komt

Een uitstekende manier om in Dong Hoi te geraken is met de nachttrein uit Hanoi of Ninh Binh. Je komt dan vroeg in de ochtend aan en je kunt dan gelijk een tour starten naar de grotten van Phong Nha.

Kom je vanuit het zuiden dan raad ik aan om vanuit Hue de bus of een auto met chauffeur te nemen met een stop bij de Vinh Moc Tunnels. Dan maak je van de reisdag een interessante aangelegenheid.

Je kunt ook een trein nemen vanuit Hue of Da Nang. Wil je direct vanuit Hoi An naar Dong Hoi neem dan een bus.

Dong Hoi bezienswaardigheden en activiteiten

Ok, tijd om te kijken wat er allemaal te doen is in deze stad en de omgeving. We beginnen met de meest voor de hand liggende.

Grotten

Iedereen die in Dong Hoi belandt zal een bezoek brengen aan Phong Nha Ke Bang National Park. Dat is een bestemming waar je eigenlijk langer moet verblijven vanwege de verbluffende schoonheid van de natuur daar. Heb je echter weinig tijd dan kun je een dagtrip naar de grotten maken. Je vertrekt dan rond 8.00 en bent rond 17.00 weer terug in de stad.

Voor prachtige grotten en natuur moet je in het nabijgelegen Phong Nha zijn.

Stranden

Bezoek je Dong Hoi tussen april en oktober dan zul je verrast zijn hoe mooi de stranden hier eigenlijk zijn. En als bonus heb je ze vaak helemaal voor jezelf. Vanuit het centrum ben je snel bij de stranden Bai Bao Ninh en Bai Nhat Le.  Je vindt er verscheidene leuke plekken om de dag door te brengen. Van restaurants tot strandbars.

Het strand van dong hoi

Nhat Le Beach is een mooi strand vlakbij het centrum van de stad.

De Dong Hoi Citadel

Door de oorlog verwoest en alleen de toegangspoort staat nog. Leuk om even te stoppen en een foto te maken.  Dit is ook een goed gebied voor een wandeling langs de rivieroever.

De citadel van dong hoi

De toegangspoort van de Citadel.

Eten, drinken en overnachten in Dong Hoi

De beste plek om te verblijven in Dong Hoi is aan de straat Nguyen Du. Deze straat ligt aan de Nhat Le Rivier en je vindt er een groot aantal betaalbare en goede hotels. Ook is dit gebied leuk om in de avond wat te drinken en je vindt er een aantal goede restaurants. Hotels als Nam Long en Nam Long Plus zijn prima. 

Wil je dicht bij het strand overnachten dan is Beachside Backpackers en het nabijgelegen Sunflower Hotel een goede optie.

Een streekgerecht als Nem Lui is heerlijk en er is altijd wel een lokaal restaurant waar je dat kunt eten. Kwestie van de uithangborden in de gaten houden.

Kaart

Ik heb alle plaatsen op de kaart gemarkeerd. Klik op de markeringen om foto’s te bekijken.

In de buurt:

bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achter


Je emailadres wordt niet geplaatst.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.