Fotoverslag Con Dao

Con Dao

Zonsondergang op Bai Nhat. Een van de mooiste stranden in Vietnam.

Een van de meest bijzondere eilanden die je kunt bezoeken in Vietnam zijn ongetwijfeld de Con Dao eilanden. Deze eilandengroep met als grootste eiland Con Son is in nog geen 45 minuten te bereiken per vliegtuig vanuit Ho Chi Minh City. Ver weg van het hectische vasteland is dit de plek waar je compleet tot rust komt tijdens je Vietnam vakantie. Laat je inspireren door dit fotoverslag en raak in de stemming om deze idyllische plek zelf te bezoeken.

Con Dao Island

Dam Trau Beach. Dit is het eerste strand dat je ziet tijdens de landing van het vliegtuig. Kom je met de vroege ochtendvlucht vanuit Ho Chi Minh City dan geeft het ochtendlicht nog extra kleur aan de landing.

Con Dao

Bai An Hai. Dit is het strand in het stadje Con Son. Hier vind je alle hotels en resorts. Een heerlijke plek om je eerste duik op het eiland te nemen.

Con Dao

De beste snorklspots vind je rond het eiland Bay Canh. Boek je snorkeltour bij een van de duischolen in Con Son. Houdt er rekening mee dat snorkeltours niet elke dag vertrekken tenzij er genoeg deelnemers zijn.

Con Dao

Verken het stadje Con Son en zie hoe de locals aan het eind van de dag komen relaxen aan de promenade.

con dao
con dao
con dao

Geniet ook zeker van alle lekkere snacks die je kunt kopen aan het einde van de dag. Deze vrouw verkoopt heerlijke kipsate en rundvlees gerold in la lot bladeren.

con dao

Een wandeling door het National Park mag zeker niet ontbreken tijdens je bezoek aan het eiland.Rond de 80%van het eiland is National Park.

con dao

De wandeling door het National Park naar Ong Dung Beach is een aanrader. Aan het einde van de wandeling kom je bij dit prachtige rots strandje met kristalhelder water. Neem een snorkelset mee want je kunt hier vanaf de kant prima snorkelen.

con dao
con dao

Ga op pad met een scooter en bezoek het vissersdorpje Ben Dam. De vissers kunnen je ook meenemen op een boottochtje naar een van de nabijgelegen eilandjes. Onderhandel voor een goede prijs. 

con dao

Stop op de terugweg bij een van de mooiste stranden van Vietnam. Bai Nhat. Dit strand is alleen toegankelijk tijdens eb. Het water is hier helder als glas en het srand is extreem schoon. Kom je in de namiddag dan kun je ook genieten van de zonsondergang.

con dao

al rijdend door Con Son kom je ook een aantal vervallen villa's tegen uit de Franse koloniale tijd.

con dao

Con Dao heeft echter ook een tragisch verleden als gevangeniseiland. Een bezoek aan de verschillende gevangenissen en het nieuwe museum geeft je een goed inzicht in de gruwelijke dingen die hier gebeurt zijn.

con dao

De weg die leidt naar de beruchte tiger cages. Ooit de hel op aarde voor vele politieke gevangenen.

Wilt je meer weten over Con Dao vergeet dan niet om verder te lezen op de site. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt voor het plannen van je trip naar het eiland.


bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achter


Je emailadres wordt niet geplaatst.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.