Bai Tu Long Bay: Een betere keuze en dit is waarom

Misschien heb je nog nooit van Bai Tu Long Bay gehoord maar daar komt dan nu verandering in.

Het veel bekendere Halong Bay trekt namelijk hordes toeristen en je staat daar tegenwoordig bijna in de file. Laat dat nu net iets zijn waar de gemiddelde Europese toerist geen trek in heeft.

Je wilt kalmte, kabbelend water, natuurpracht en een uitstekende overnachtingservaring.

Duidelijk.

Daarom is Bai Tu Long Bay het perfecte alternatief en in dit artikel lees je precies waarom.

Waarom je Bai Tu Long Bay moet bezoeken

Bai Tu Long Bay ligt zo’n 30 kilometer noordoostelijk van Halong Bay in het Bai Tu Long Geopark. Vanwege de beschermde status worden er minder boten in dit gebied toegelaten en dat zorgt voor een enorm verschil in de beleving. Het is zelfs nog rustiger dan het al veel betere Lan Ha Bay wat ook een uitstekend alternatief is.

Het landschap is net zo mooi als de drukkere buurman en bestaat uit 600 eilandjes en kalkstenen rotsformaties.

Je vindt er verlaten strandjes, een aantal bijzondere grotten en door de rust in dit gebied is het heerlijk kajakken.

In dit gebied leven ook nog steeds mensen in drijvende dorpen. Een bijzondere manier van leven maar doe mij toch maar het vasteland.

drijvende dorpjes bai tu long bay

Zouden ze hier ook de krant bezorgen?

Hoe je er komt

Het meest voor de hand liggende is natuurlijk met een georganiseerde cruise vanuit Hanoi. Dit is de beste manier om de schoonheid van Bai Tu Long Bay te ervaren.

Reizigers die lang de tijd hebben kunnen ook zelf reizen naar het eiland Quan Lan. Dit grote eiland heeft een aantal hotels en mooie stranden en is goed te bereiken per boot.

Wat te doen en zien

Tijdens een tour door Bai Tu Long Bay zijn er een aantal bezienswaardigheden en activiteiten die je absoluut gedaan moet hebben.

Ik zet de beste hieronder voor je op een rijtje

Cap La Island

Het eiland Cap La is omringd door kalstenen rotsformaties en is een ideale plek om te verkennen in een kajak. Je komt zo uit bij allerlei verborgen lagunes en in het juiste jaargetijde is het heerlijk zwemmen.

Vung Vieng Floating Village

In het dorpje Vung Vieng leven zo’n 1000 vissers op drijvende huizen van de visvangst. Het is een geïsoleerd bestaan maar door de opkomst van het toerisme is er ook een nieuwe inkomstenbron voor de dorpelingen ontstaan.

Er worden namelijk tegenwoordig parels gekweekt en je kunt bekijken hoe ze dat doen. Dit is wel een beetje een commerciële ervaring en voelt een beetje in scene gezet maar goed dat hoort er wel een beetje bij.

vung vieng village

Prachtig gelegen zo tussen de rotsen

De Thien Canh Son Cave

Een grot bezoeken is natuurlijk vaste prik tijdens elke tour door de drie baaien en in Bai Tu Long Bay vind je er ook een aantal. De meest in het oog springende is de Thien Canh Son Cave.

Net zoals de andere 59 grotten in het Halong gebied heeft ook deze grot een uniek ecosysteem. Verwacht echter niet dat je allerlei dieren zult zien want ondanks dat deze grot het minst bezocht is stoppen er toch nog een groot aantal boten.

Kajakken

Kajakken door Bai Tu Long Bay is top. Het water is schoon en kalm en je komt gemakkelijk op een groot aantal verlaten strandjes. Zeker tijdens het voorjaar en de zomermaanden kun je er ook heerlijk zwemmen.

kajakken-bai-tu-long

Mooi hoor! hier houd ik het wel even uit.

Een cruise maken door Bai Tu Long Bay

Doordat er in Bai Tu Long minder boten worden toegelaten is het aanbod beperkt tot middenklasse en luxe cruises.

Je betaalt iets meer dan een cruise door het drukkere Halong maar dat is het zeker waard.

Een tweedaagse cruise geeft al een prachtige indruk. Je ziet drijvende dorpjes, gaat kajakken en bezoekt de Thien Canh Son grot.

Heb je echter iets meer tijd dan is een driedaagse cruise wel heel speciaal. Je gaat dan namelijk op de tweede dag met een kleinere tenderboot veel dieper de baai in. Je laat dan echt het grootste gedeelte van alle bezoekers achter en komt op plekken waar je alleen van had kunnen dromen.

Ik heb de beste voor je geselecteerd en opgenomen in het touraanbod.

Bekijk bijvoorbeeld het programma van deze bijzondere cruise.

Doorreizen

Na de cruise kom je aan in de Hon Gai haven. Nu kun je natuurlijk met de shuttlebus van de cruisemaatschappij terug naar Hanoi maar je kunt ook overwegen om direct door te reizen naar Ninh Binh. Dat is een ideale uitvalsbasis om later verder af te zakken richting het zuiden.

Heb je zin gekregen in een cruise door Bai Tu Long Bay?

Bekijk ons aanbod met de beste tours in Vietnam. Kies de leukste activiteiten en bouw een reis die de boeken in kan.

bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achter


Je emailadres wordt niet geplaatst.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.