Bai Tu Long Bay - Het beste alternatief voor het drukke Halong Bay.
Bai Tu Long Bay

Bai Tu Long Bay | De mooiste plek om te varen

De prachtige omgeving van Ha Long Bay is zonder twijfel één van de absolute hoogtepunten van een reis door Vietnam. En zoals je kunt verwachten van zo’n indrukwekkend natuurwonder trekt het ook hordes toeristen. Maar er is een alternatief is in de vorm van de nabijgelegen Bai tu Long Bay die minstens net zo indrukwekkend is en aanzienlijk minder toeristen ziet. ( slechts 10% van het totale aantal )

Bai Tu Long Bay

Bai Tu Long ligt zo’n 30km noordoostelijk van de beroemde Ha Long Bay en is doordat het langer duurt om er te komen een stuk minder toeristisch. Behalve het indrukwekkende landschap kun je er ook goed kajakken. Dit is absoluut de moeite waard omdat je zo toegang krijgt tot verborgen grotten en verlaten strandjes. Verder zijn vrijwel alle activiteiten hetzelfde als dat je in Ha long zou doen. Zonnen op het dek, genieten van een 4 gangen menu, vissen, zwemmen en ontelbare foto’s maken.

Met een cruise of op eigen houtje?

Dat een cruise het beste is lijkt duidelijk. Je wordt opgehaald in Hanoi en al het andere vervoer is geregeld. Je slaapt op een mooie boot, het eten is heerlijk en alle activiteiten zijn al uitgestippeld. 

Cruises zijn vooral gericht op het midden en luxe segment. Budget reizigers gaan nog steeds het beste naar Ha Long Bay en Cat Ba eiland. Deze Lan Ha Bay Cruise is bijvoorbeeld een uitstekende keuze voor budget reizigers.

Het is ook mogelijk om de baai op eigen houtje te bezoeken. Neem een bus naar Halong stad en stap daar over op de bus naar de Cai Rong haven ( zie kaart ). Hier kun je de gewone veerpont pakken die het vasteland met de eilanden verbindt. Het is gemakkelijk om deze route op eigen houtje te doen maar ook hier geldt, neem er de tijd voor. Een dag of 4 is voldoende. Het beste neem je ook genoeg contant geld mee zodat je niet hoeft te zoeken naar pinautomaten. Wikitravel heeft een duidelijke gids over het eiland Quan Lan wat je kunt bereiken met de veerpont.

Ontdek Bai Tu Long met de perfecte cruise!

Het voorwerk is gedaan. Dit is de beste Bai Tu Long Cruise. Gemakkelijk bij Verrassend Vietnam te reserveren.

Heb je Bai tu Long Bay bezocht en vond je het een goed alternatief voor Ha Long Bay? Laat je ervaringen achter in de berichten hieronder en help andere reizigers een keuze te maken.

Dit vind je  misschien ook interessant

Leave a Comment: