Lan Ha Bay ( ja het is echt beter ) | Dit moet je weten

Welkom in Lan Ha Bay. Dit gebied is gelegen ten oosten van het eiland Cat Ba en heeft een zelfde soort landschap als de veel bekendere Halong Baai.

Goed dat je dit leest dus want cruisen door Lan Ha bay is namelijk een stuk aangenamer en mooier dan bij de veel drukkere buurman.

Waarom is Lan Ha Bay mooier?

Stel je voor dat je wordt uitgenodigd voor een tuinfeestje bij Mr Ha Long. Het is gezellig maar er is ook veel geschreeuw en je staat hutje aan mutje met zijn allen het gras te vertrappen.

Je hoort wat aan de andere kant van de schutting en neemt een kijkje. Wat je ziet is dat het bij de buurman ook heel gezellig is, misschien wel meer zelfs. En wat ook opvalt, is dat hij veel minder mensen op bezoek heeft en het gazon ziet er prachtig uit.

Mooi!

Dat is Lan Ha Bay. Hetzelfde prachtige landschap van kalkstenen rotsen, verlaten strandjes, eilandjes en interessante vissersdorpjes.

Het voordeel van deze baai is dat er minder boten varen wat de ervaring sterk ten goede komt. De 400 kleine eilandjes en de grote concentratie aan kalkstenen rotsen maken dat dit gebied de beste keuze is voor een meerdaagse cruise.

Ook mooi meegenomen is dat je een cruise door Lan Ha Bay kunt combineren met een bezoek aan Cat Ba Island.

lan ha bay vanuit de lucht

Uitzicht over Lan Ha Bay vanaf Cat Ba Island

Wat te doen en zien?

Naast het spectaculaire landschap zijn er een ook nog een aantal andere interessante bezienswaardigheden en activiteiten.

Fietsen rond Viet Hai Village

Viet Hai Village is een dorp gelegen in het hart van Cat Ba National Park. Dit dorp was een aantal jaren geleden nog volledig geïsoleerd en de mensen die er wonen leefden voornamelijk van de visvangst.

Het eiland waar Viet Hai Village op gelegen is leent zich uitstekend voor een mooie fietstocht. Tijdens een driedaagse cruise stop je dan ook op dit eilandje voor een korte maar prachtige tocht.

Ontspannen op Monkey Island

Monkey Island is een prachtig eiland met heerlijk zandstrand gelegen tussen honderden kalkstenen rotsen. Er is ook een resort en als onderdeel van een cruise erg leuk om te overnachten. Echter één nacht is genoeg en ik vrees dat als je langer blijft je zult gaan vervelen.

Grotten bezoek

In deze baai vind je ook een aantal indrukwekkende en goed verscholen grotten. De meest bekende grotten in dit gebied zijn de Dark Cave en Bright Cave.

Een bezoek staat standaard op het programma en zal je zeker goed bevallen.

Heerlijk peddelen door de kalme wateren van de baai

Kajakken

Voor velen een hoogtepunt van de cruise door dit gebied. Kajakken in Lan Ha Bay is top! In dit gebied vind je de grootste dichtheid aan kalkstenen rotsformaties.

Heerlijk om alleen het geluid van het kabbelende water en de peddels te horen terwijl je geniet van het spectaculaire uitzicht.

Een cruise maken door Lan Ha Bay

Zoals je inmiddels weet is dit gebied een veel betere keuze dan de drukkere buurman. Een meerdaagse cruise door dit gebied is dan ook een fantastische ervaring.

Je moet alleen weten dat om echt diep in het gebied te komen je het beste een driedaagse cruise kunt boeken of iets moet regelen vanaf Cat Ba. Heb je slechts twee dagen de tijd dan adviseer ik om een cruise door Bai Tu Long Bay te maken.

kajaken-in-lan-ha-bay

Ik ben altijd op zoek naar de beste cruises en als ik een pareltje gevonden heb dan wordt die opgenomen in het touraanbod. Voor Lan Ha Bay heb ik daarom nu een bijzondere cruise in het aanbod waarbij je een nacht op het schip slaapt en een nacht op een prachtig verscholen eiland.

Een onvergetelijke cruise door Lan Ha Bay

Wil je een super unieke ervaring tijdens je reis? Dan mag onze cruise door Lan Ha Bay met overnachting op een eiland niet ontbreken.

Kun je Lan Ha Bay op eigen gelegenheid bezoeken?

Ja, dat is goed te doen maar is niet voor iedereen aan te raden want je bent er wel wat tijd mee kwijt.

  • Neem een bus vanuit Hanoi naar Cat Ba Island
  • Boek een hotel, hostel of bungalow
  • Regel ter plekke een boottocht door de baai

Je moet hier minimaal 3 dagen voor rekenen en 4 dagen zou eigenlijk beter zijn zodat je ook nog veel van het eiland kunt zien. Ideaal voor backpackers maar voor gezinnen en echtparen teveel gedoe.

Doorreizen

Bij terugkeer in de haven ligt het voor de hand om door te reizen naar Tam Coc. Wil je na de cruise direct vanuit de haven daar naartoe om tijd te besparen dan kunnen we dat voor je verzorgen.

Een andere optie om door te reizen is om terug te gaan naar Hanoi om van daaruit een trein of vliegtuig zuidwaarts te nemen.

Ben je klaar voor een fantastische cruise door Lan Ha Bay?

Ik dacht het wel!

Klaar om te gaan

Bekijk ons aanbod met de beste tours in Vietnam. Kies de leukste activiteiten en bouw een reis die de boeken in kan.

bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achter


Je emailadres wordt niet geplaatst.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.