Bia Hoi- Het goedkoopste bier ter wereld

Je kunt er niet omheen als je van gezelligheid, lekker eten en bier drinken houdt. Het bruisende Hanoi staat bekend om haar vele Bia Hoi drinkplekken. Bia Hoi betekent zoiets als ‘’Vers bier’’ en die vertaling klopt omdat deze biersoort elke dag vers van de brouwerij wordt aangeleverd. Sommige cafe’s brouwen nog steeds zelf op locatie.

Bia Hoi staat ook wel bekend als het goedkoopste bier ter wereld en voor een gemiddelde prijs van VND10.000 per glas ( 0.30 euro) kan dit wel eens kloppen.

Tijdens het drinken moet de maag gevuld worden

De Vietnamezen combineren hun tijd in de bia hoi altijd met de nodige lekkere gerechten en dit is dan ook onderdeel van de ervaring. Probeer eens wat lekkere snacks en hapjes. De meeste plekken hebben tegenwoordig Engelstalige menukaarten. Enkele populaire snacks zijn gedroogde inktvis, gezouten pinda’s en loempiaatjes maar er is zoveel meer dat je aan 1 bezoek niet genoeg hebt.

Het is niet moeilijk om een Bia Hoi Cafe te vinden in Hanoi. Je herkent ze aan de kleine plastic krukjes, metalen vaten bier en de grote groep mensen die het helemaal naar hun zin hebben. Je vindt Bia Hoi plekken overal in en rond Hanoi’s Old Quarter en het centraal gelegen Hoan Kiem Lake en aangrenzende straten.

Bia Hoi Cafe

De plek die velen een kater bezorgd heeft.

Bia Hoi Corner

De bekendste plek onder reizigers is de ‘’Bia Hoi Corner’’. Deze plek ligt op de kruising met de straten Ta Hien en Luong Ngog Quyen. Hier is het een komen en gaan van toeristen en locals en daardoor de perfecte plek om nieuwe vrienden te maken. In de avond is de straat afgesloten voor verkeer wat het ideaal maakt voor de voetganger. Het zit bomvol, de gezelligheid straalt er vanaf en het beeld van al die volwassenen op veel te kleine plastic krukjes is behoorlijk grappig

De bia hoi corner op Ta Hien in Hanoi

De bia hoi corner op een rustig moment. foto:Prashant Ram

Wil je kunnen proosten met de locals dan is het niet moeilijk om de Vietnamese manier te onthouden en als je dit leest terwijl je al in Vietnam bent dan heb je dit al ontelbare keren gehoord.

Het gaat als volgt. Tel tot 3 en zeg proost. Als het kan zo luid mogelijk. In het Vietnamees: Mot Hai Ba , Dzo ( spreek uit: Mob Haai Baa Yoooooo). Zie video

Lees meer:

bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achter


Je emailadres wordt niet geplaatst.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.