• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Hanoi
  • |
  • Hoan Kiem Lake – Het meer van het teruggekeerde zwaard

Hoan Kiem Lake – Het meer van het teruggekeerde zwaard

Het Hoan Kiem Lake in Hanoi is waarschijnlijk een van de eerste plekken die je bezoekt tijdens je reis door Vietnam.

En wat een heerlijke plek om even te ontvluchten van het hectische verkeer in deze dampende miljoenenstad.

Het eerste dat je waarschijnlijk opvalt, is de iconische Thap Rua ( schildpadtoren ) in het midden van het meer en de felrode Huc brug leidend naar de Ngoc Son Tempel.

Tijdens zonsopkomst en zonsondergang is het heerlijk toeven rond Hoan Kiem Lake. De lokale bewoners trekken dan naar de oevers van het meer voor Tai Chi of een ontspannende wandeling. En van vrijdag tot zondag tussen 19.00 en 24.00 is een groot gedeelte rond het meer afgesloten voor verkeer wat het een hele gezellige plek maakt om de avond te spenderen.

Het Hoan Kiem Meer van boven gezien

Centraal gelegen!

Zoals bij meer plekken in Vietnam wordt ook het Hoan Kiem Meer gelinkt aan een bijzondere legende.

Tijd dus om eerst eens even snel terug in de tijd te gaan.

Geschiedenis van Hoan Kiem Lake

In 1428 na het verslaan van de Chinezen maakte keizer Le Loi een boottocht over het meer. Tijdens deze tocht droeg hij een bijzonder zwaard bij zich dat hij eerder van de Draken God kreeg als hulp in zijn strijd tegen de vijand.

Plotseling stond hij oog in oog met de Gouden Schildpad God die het bijzondere zwaard claimde. Nadat de vijand definitief verslagen was keerde Le Loi dan ook terug om het zwaard aan de Schildpad te geven die er daarna mee verdween in de diepte van het meer.

Na deze gebeurtenis hernoemde Le Loi het meer tot Hoan Kiem Lake wat letterlijk het meer van de teruggekeerde zwaard betekent.

Thap Rua

In het midden van Hoan Kiem Lake zie je de iconische Thap Rua, de schildpadtoren. Een ode aan de schildpad uit de legende.

Thap Rua

De schildpadpagode is erg fotogeniek. Zeker in de vroege ochtend door de opkomende dauw.

Ngoc Son Tempel en de rode Huc brug

In het noorden van het meer op het kleine Jade eilandje vind je een bijzondere tempel. De Ngoc Son Tempel, voornamelijk gewijd aan volksheld Tran Hung Dao die een enorm leger van de Mongolen versloeg en zo de Vietnamezen behoedde voor rampspoed en onderdrukking.

Ngoc Son Tempel

De ingang van de Ngoc Son Tempel.

Om bij de tempel te komen loop je over de in het oog springende rode brug ‘’Cau The Huc’’, de brug van de opkomende zon. Dit vanwege de ligging aan de oostkant van het meer.

Cau The Huc

De Huc brug is in de avond mooi verlicht.

Wandelroute langs het Hoan Kiem Meer

Een wandeling langs Hoan Kiem Lake is een must voor iedere reiziger die Hanoi bezoekt. Om de magie en sfeer van het meer het beste te ervaren is het aan te raden om eens extra vroeg op te staan. Zo rond 5.00 – 5.30 beginnen zou ideaal zijn.

Neem er lekker de tijd voor en combineer de wandeling met ontbijt. Neem daarna een taxi naar het Ho Chi Minh Mausoleum om verder de geschiedenis in te duiken.

  • Begin je wandeling een straat van het meer af bij het Opera House
  • Loop vervolgens via Trang Tien street naar de zuidelijke over van het meer
  • Loop vanaf daar over de oostelijke over richting het noorden van Hoan Kiem Lake en stop bij Hoa Phong Tower, Het standbeeld van Ly Thai To, de schildpadpagode, de Huc brug en de Ngoc Son Tempel.
  • Stop voor ontbijt en koffie om daarna over de westelijke over de ronde af te maken. Je kunt ook wachten met koffie tot het einde van de wandeling. Zie het laatste punt op de kaart.

Lees meer over Hanoi:

bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achter


Je emailadres wordt niet geplaatst.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.