Hai Tac eiland

Hai Tac

Gelegen in de golf van Thailand, ongeveer 20km voor de kust van Ha Tien ligt een vaak overgeslagen maar prachtige archipel.Welkom op Hai Tac eiland. De archipel bestaat uit 16 eilandjes waarvan Hon Tre de grootste is. Toerisme is nog niet ontwikkeld en geeft de bezoeker de mogelijkheid om het echte eilandleven in Vietnam te ervaren. Zie hoe de lokale gemeenschap leeft van de visvangst, bezoek de eilandjes en geniet van een mooie zonsondergang terwijl je geniet van verse vis.

Hai Tac eiland, een interessante geschiedenis

De Vietnamezen noemen deze eilandengroep ‘’Quan dao Hai Tac’’ wat pirateneiland betekent. De naam refereert aan de tijd gedurende het einde van de 17e en begin 18e eeuw toen piraten de controle hadden over dit gebied. Door de gunstige locatie van de eilanden langs een belangrijke handelsroute waren de eilanden een perfecte schuilplek voor piraten om vanuit daar grote handelsschepen uit China en het westen aan te vallen. Het gerucht gaat dat de piraten ergens op het eiland een schat hebben begraven. In 1983 zijn twee schatzoekers betrapt tijdens een missie om de schat te zoeken, bepakt met radio’s, camera’s en kaarten . De twee bekenden dat zij een 300 jaar oude kaart hadden die hen naar het eiland geleid heeft. Jaren verstreken maar in 2009 heeft een groep vissers een grote hoeveelheid munten gevonden op de bodem van de zee. Is dit het bewijs dat er meer te vinden is? Wie weet. Misschien vind je de schat tijdens een snorkel trip.

Hai Tac vandaag de dag

eilandleven hai tac

straatleven op Hai Tac

Wees niet bang. De piraten zijn al lang verdwenen en het eiland wacht op toeristen om ontdekt te worden.

Ver weg van de hectiek van het vasteland leven de lokale vissers en hun families een simpel bestaan. Hier kun je zien hoe mensen leven van alles wat de zee heb te bieden heeft. Het eiland is nog niet verbonden met een onderzeese kabel wat betekent dat elektriciteit beperkt is. De locals gebruiken generatoren die hen voorziet van elektriciteit tussen 8 en 10 in de ochtend en 5 en 10 in de avond. De verwachting is dat het eiland compleet van elektriciteit voorzien is in 2017.

Ondanks dat het eiland vrij onbekend is heeft het de aandacht getrokken van investeerders. Op een eilandje ten westen van Hon Tre is men begonnen met de bouw van een luxe resort. Een ander hotel wordt gebouwd op het noorden van Hon Tre waar je een klein maar prachtig strand vindt.

hai tac

Begin van de werkdag op het eiland

Hoe kom je op Hai Tac eiland

Vanaf de pier in de grensplaats Ha Tien gaat dagelijks een boot naar Hai Tac. Dit is dezelfde pier waar vandaan de boten naar Phu Quoc vertrekken. De boot vertrekt twee keer per dag om 9 uur in de ochtend en 3 uur in de middag. Een kaartje kost ongeveer 2 euro en de tocht duurt een kleine 2 uur. Kaartjes zijn te koop bij het loket. Er worden op dit moment plannen gemaakt om grotere boten in te zetten op deze route

Bezienswaardigheden op Hai Tac eiland

Het eiland is klein, erg klein. Desondanks is het een fantastische ervaring om een tweetal dagen op het eiland door te brengen.

Stranden 

Hai Tac strand

strand op Hai Tac

Er zijn twee stranden te vinden op het eiland Hon Tre die geschikt zijn om te zwemmen. De mooiste vind je op de noordkant van het eiland. Hier vind je een mooi geel zandstrand geflankeerd door palmbomen. Er is een klein restaurantje met hangmatten waar je perfect kunt eten en relaxen. Communicatie met de locals is lastig aangezien niemand Engels spreekt. Een smartphone met google translate komt zeker van pas. Geef aan wat je wilt eten aan de eigenaren van het restaurant en ze gaan voor je naar de markt om spullen te halen voor je lunch of diner.

Een ander maar kleiner strand vind je op de Noord west kant van het eiland. Hier vind je een klein strand met mooi wit zand en een homestay met simpele kamers. De eigenaren kunnen je ook meenemen op een snorkel tochtje.

Zonsopkomst

hai tac zonsopkomst

zonsopkomst op Hai Tac eiland

Wat is mooier dan vroeg opstaan om de zonsopkomst te bekijken. Je hoeft niet ver te lopen om de locals bezig te zien tijdens de start van de werkdag.

Zonsondergang

De beste plek voor zonsondergang is op het strand op de Noord west kant van het eiland. De zonsondergang is net als op Phu Quoc een van de beste die je kunt zien in Vietnam.

Hai Tac: Eten en drinken

Alles komt hier vers uit de zee wat betekent dat je echt de meest heerlijke verse vis, garnalen en krab kunt eten. Je zult moeten uitleggen aan de locals wat je wilt eten zodat zij naar de markt kunnen gaan om de spullen te halen. 

hai tac eten en drinken
hai tac eten en drinken
hai tac eten en drinken
Hai Tac: Accomodatie 

Er zijn een aantal homestays op het eiland. Meestal staan de eigenaren te wachten op de pier als de boot aankomt. Ze zullen je aanbieden om bij hun te komen slapen. Voor 2,50 krijg je een kleine kamer met een ventilator die aangesloten is op een generator om je enigszins koel te houden tijdens de nacht.

Er wordt op het moment gewerkt aan een resort op een nabijgelegen eiland en er zijn plannen voor een hotel op het eiland zelf.

Meer informatie over de Vietnamese eilanden

Bekijk het volledige overzicht met de mooiste eilanden van Vietnam. Er zijn nog een hoop onbekende pareltjes die op je wachten.

Bestemmingen in de buurt van Hai Tac


bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.