Ha Tien

Ha Tien Vietnam

In het uiterste zuidwesten van Vietnam ligt de grensplaats Ha Tien. De stad ziet voornamelijk reizigers die op doorreis zijn naar Phu Quoc of Kep, Kampot en Sihanoukville in Cambodja en ofschoon er vrij weinig te doen is in de stad zelf is het wel een hele relaxte stad die zeker de moeite waard is om langer te bezoeken. De stad is lange tijd onderdeel van het Khmer rijk geweest en je ziet hier dan ook veel invloeden uit die tijd terug.

Geografie Ha Tie​​​​n

Ha Tien ligt in Kien Giang Province op de grens met Cambodja. De stad is gunstig gelegen aan de zee en door een gebrek aan grote industrie in de omgeving voelt het hier erg schoon en vooral heerlijk rustig aan vergeleken met de rest van de drukke Mekong Delta. De stad is het ideale vertrekpunt voor reizigers die Vietnam’s grootste eiland Phu Quoc willen bezoeken en de meeste toeristen die je tegenkomt in de stad zijn dan ook op de boot aan het wachten.

Ha Tien Vietnam

straatbeeld van Ha Tien

Hoe kom je in Ha Tien?

Vanuit Cambodja

De grensovergang tussen Vietnam en Cambodja is tegenwoordig een populaire overgang voor reizigers die Vietnam binnenkomen via de bekende plaatsen Kep, Kampot en Sihanoukville. Vanuit Sihanoukville en Kampot pak je het beste een bus via een reisbureau of Hotel. Vanuit Kep is de tocht ook prima te doen per tuk tuk of motor taxi.

Vanuit Ho Chi Minh City

Er gaan dagelijks meerdere bussen vanuit Ho Chi Minh City naar Ha Tien. Ondanks de kleine afstand duurt de tocht zo’n 8 uur per nachtbus. Overdag kan de rit zelfs iets langer duren.

Vanuit andere steden in de Mekong Delta

De stad is goed verbonden met de meeste steden in de Mekong Delta zoals Rach Gia, Can Tho en Chau Doc. Er rijden minibusjes tussen deze plaatsen en ook grote bussen. 

Bezienswaardigheden in Ha Tien

Deze stad is niet zo interessant om uitgebreid te bezichtigen. Er zijn wat mooie pagodes in de omgeving en je kunt naar het strand. Beter geniet je hier gewoon van de relaxte vibe die in de stad hangt en zeker nadat je uit de drukke Mekong Delta komt voelt het hier super relaxed aan. Voor leuke restaurants en café’s zoek je rond de straat Tran Hau.

Cho Ha Tien

De centrale markt en de vismarkt liggen naast elkaar in het centrum van de stad. In de avond dient het marktplein als plaats waar meerdere openlucht restaurants hun waar verkopen. Door de ligging aan zee betekent dit verse vis en ander seafood.

Mui Nai strand

Ongeveer 8 km buiten Ha Tien ligt het Mui Nai strand. Het is niet te vergelijken met de prachtige stranden van het nabijgelegen Phu Quoc eiland maar kan zeker een goede dagbesteding zijn als je wat tijd te doden hebt. Je zult een Xe Om brommertaxi moeten gebruiken om er te komen.

Thac Dong Pagode

Gelegen in een grot op zo’n 4 km buiten het centrum is deze pagode een bezoekje waard als je de tijd ervoor hebt.

Eilanden

UIteraard gaan de meeste mensen vanuit Ha Tien naar het prachtige Phu Quoc eiland. Heb je echter meer tijd in de regio dan is een bezoek aan het nabijgelegen Hai Tac eiland ook zeker de moeite waard. Lees ook dit artikel met informatie over de eilanden van Vietnam.

Boot tickets Ha Tien - Phu Quoc

De haven van waaruit de boten naar Phu Quoc en Hai Tac vertrekken is gunstig gelegen naast de brug die je naar het centrum van Ha Tien brengt. Boottickets zijn te koop bij het loket van Superdong ( ferry maatschappij). 

De boten naar Phu Quoc vertrekken om 07.30, 08.00 en 13.15.

Ha Tien Vietnam

vertrekpunt van de boot naar Phu Quoc

Eten en drinken

Rond Tran Hau vind je meerdere eetplekken voor simpele gerechten zoals Pho en Com Tam. Voor een uitgebreid aanbod aan seafood probeer je de avondmarkt op het marktplein. Voor westers eten kun je terecht bij de Oasis Bar op 42 Tuan Phu Dat.

Ha Tien Vietnam

Marktplein van Ha Tien

Accommodatie

Ha tien heeft een prima aanbod aan hotels met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Een groot aantal hotels vind je op Tran Hau street. De nieuwere hotels zijn te vinden rond het gebied naast het Ha Tien River hotel. Wil je zwemmen dan is het River Hotel het enige hotel met zwembad.

Kaart

Bestemmingen in de buurt.

bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achter


Je emailadres wordt niet geplaatst.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.