Quy Nhon ( 2024 ) Wat te doen, stranden en tips

Stel je een middelgrote stad in Azie voor met een heerlijk strand waar je nog niet struikelt over massa’s toeristen. Quy Nhon in Zuid-Centraal Vietnam is er zo één.

Kilometers lang strand, mooie boulevards en verse vis en schelpdieren wachten op de bezoeker die de tijd neemt af te wijken van de standaard routes.

Quy Nhon vanaf boven gezien

Quy Nhon is een mooie stad met een fraai lang gemeentestrand.

Quy Nhon draait voor een groot deel nog steeds op de visvangst en je ziet hier dan ook veel van de karakteristieke vissersbootjes liggen die je misschien wel kent van foto’s uit Vietnam.

Ook is Quy Nhon een goede uitvalsbasis om de Centrale Hooglanden in te gaan met plaatsen als Pleiku en Kon Tum op relatief kleine afstand.

Ligging en klimaat

Quy Nhon ligt in de provincie Binh Dinh Tussen bekende trekpleisters als Hoi An en Nha Trang. Het is daarom ook een ideale stop om de lange rit tussen deze plaatsen op te breken. Het klimaat in deze regio is erg gunstig met een relatief kort regenseizoen tussen september en januari. Door de ligging in een beschutte baai heb je het grootste deel van het jaar kans op mooi weer. 

Quy Nhon bezienswaardigheden

Naast relaxen op de mooie stranden, slenteren over de boulevard en het eten van verse vis is er verder niet onwijs veel te doen. Maar wie een dag of twee over heeft in het reisschema kan zich hier uitstekend vermaken. 

Fietsen

Quy Nhon leent zich uitstekend om te verkennen per fiets. De wegen zijn breed en relatief rustig wat het makkelijk maakt om ook de wat verder gelegen stranden te bezoeken.

Thap Doi torens

De Cham torens van Thap Doi geven je een klein inzicht in de tijd van de Cham. Deze beschaving was erg groot in de geschiedenis van Vietnam maar er is nog maar weinig van overgebleven. Het bekendste complex is dat van My Son vlakbij Hoi An. Het complex van Thap Doi is erg mooi en ligt niet al te ver buiten de stad.

De Thap Doi Cham Torens van Quy Nhon.

De vissershaven

Aan de noordkant van de stad vind je de drukste vissershaven. Een goed moment voor een bezoek is vroeg in de ochtend of aan het einde van de dag om de vissersboten terug te zien keren. Als je wilt kun je hier ook ter plekke wat vis laten grillen.

De stranden van Quy Nhon

Juist. Stranden, het belangrijkste wat Quy Nhon te bieden heeft. Het is niet onopgemerkt gebleven dat deze stad erg fraaie stranden heeft en het toerisme komt nu langzaam op gang.

Bai Bien

Bai Bien is het gemeentestrand geflankeerd door een enorme boulevard. Kilometers lang witgeel zand en een turquoise zee maakt dat dit een heerlijk strand is om te zwemmen en te relaxen. Het is echter niet de beste keuze om te verblijven want die eer gaat naar:

Het strand van Quy Nhon

Het gemeentestrand van Quy Nhon. Foto: Boconganh Phan

Bai Xep

Zo’n 12 kilometer ten zuiden van Quy Nhon ligt het heerlijke Bai Xep. Dit strand is inmiddels aardig op de toeristenradar en is ontwikkeld tot een erg gezellig plekje. Dit is de plek waar je zijn moet. Leuke hotels en backpacker hostels geven het een sfeer die je niet vaak tegenkomt op een Vietnamees strand.

Het Bai Xep strand van Quy Nhon
Bai Xep

Bai Ky Co

Vooralsnog alleen te bereiken per boot of over een zandweg.Bai Ky Co is een plaatje. Vraag je hotel om een tour te regelen want het is zeker de moeite waard. Het water is glashelder en het strand prachtig witgeel.

ky co beach in quy nhon

Ondanks dat er vele tours naar toe gaan is het over het algemeen erg rustig. Je kunt tijdens de tour ook snorkelen maar verwacht niet al te veel. Voor goed snorkelen zijn er betere plekken in Vietnam.

Overnachten in Quy Nhon

Waar je het beste kunt verblijven in Quy Nhon hangt af of je op zoek bent naar rust of meer reuring. Bai Xep is bijvoorbeeld een uitstekende plek om een paar dagen weinig te doen. Life's a beach is daar een populair hotel. 

Voor meer gezelligheid kun je beter iets zoeken in de stad. Op loopafstand van het strand vind je voldoende comfortabele hotels. 

Voor luxe resorts kun je uitstekend terecht op het schiereiland iets ten noorden van de stad. Het Maia Resort is een perfecte plek om te genieten van het strand en de rust. 

Hoe je er komt

Quy Nhon is te bereiken via een binnenlandse vlucht vanuit Hanoi of Ho Chi Minh City. Bussen rijden tussen de belangrijkste plaatsen in de buurt. Elk reisbureau kan deze voor je reserveren. Quy Nhon heeft ook een treinstation in het nabijgelegen Dieu Tri. 

bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achter


Je emailadres wordt niet geplaatst.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.