De 7 mooiste stranden op Phu Quoc

Ga je binnenkort naar Zuidoost Azië? En ben je van plan om een strandvakantie te houden in Vietnam? Dan zijn dit de stranden waar je moet relaxen op het prachtige Phu Quoc eiland. 

Een aantal van de mooiste stranden in Vietnam vind je op dit prachtige eiland, dat in een razend tempo aan het ontwikkelen is in de nieuwe luxe eilandbestemming in Azië. 

Dit zijn de 7 mooiste stranden op Phu Quoc. 

1. Long Beach ( Bai Truong )

Long Beach is ideaal gelegen vlakbij de internationale luchthaven en met een keur aan resorts en restaurants één van de beste stranden op Phu Quoc.

Dit is ook het strand met de beste zonsondergang in Vietnam. Niets mooiers dan genieten van een cocktail terwijl de lucht de meest prachtige kleuren aanneemt.

Overdag kun je hier heerlijk zwemmen in het kalme turquoise kleurige water en relaxen bij een van de vele beach front resorts of bars.

phu quoc strand

Zonsondergang op Long Beach

Long Beach, Bai Truong strand op Phu Quoc

2. Sao Beach

De prijs voor het mooiste Phu Quoc strand gaat ongetwijfeld naar Bai Sao ( Sao beach ). Hier vind je een hagelwit strand, kristalhelder blauw water geflankeerd door een oneindige rij palmbomen.

De ontwikkeling op het strand is nog niet echt op gang gekomen wat er voor zorgt dat je hier minder toeristen aantreft.

Het is dan ook geen aanrader om er je hotel te zoeken vanwege de ontbrekende faciliteiten. Het beste bezoek je Sao Beach als dagtrip. De meeste snorkeltours lassen ook een stop in op het strand. 

Sao Beach is gelegen in het Zuidoosten van het eiland.

Bai Sao. Het mooiste strand op Phu Quoc
Bai Sao vanuit het water gezien

3. Ong Lang Beach

Het prachtige Ong Lang Beach vind je aan de westkust van het eiland. Dit strand is een populaire plek voor rustzoekers die puur voor een strandvakantie naar Vietnam komen.

Hier vind je een aantal van de beste resorts op het eiland en het is naast Long Beach de meest populaire verblijfplaats op Phu Quoc.

Het draait hier vooral om relaxen op het strand. Andere populaire bezigheden zijn kajakken over het kalme water of snorkelen rond de eilanden in het noorden.

Phu Quoc strand
ong lang beach

4. Vung Bau Beach

Dit prachtige goudgele strand vind je in het noordwesten van het eiland. Het grootste gedeelte is nog steeds onontwikkeld maar er zijn ook enkele prima resorts te vinden met elk een eigen privé strand. Het strand is leuk voor een stop op een brommer tocht over het eiland of als verblijfplaats voor rustzoekers. Verwacht geen nachtleven of ander avondlijk vertier.

Vung Bau strand op Phu Quoc

5. Dai Beach 

Misschien niet de grootste aanrader in deze lijst maar Dai Beach was een van de mooiste stranden op het eiland. Het water is hier prachtig diepgroen van kleur. 

Bai Dai is tegenwoordig bijna helemaal overgenomen door luxe resorts maar er is nog wel de mogelijkheid om er te komen. Erg leuk om een aantal uren door te brengen als je op een scootertour het eiland gaat verkennen.

Het Bai dai strand op Phu Quoc

6. Starfish Beach

Starfish Beach is een van de mooiste stranden van Phu Quoc en is bezaaid met prachtige zeesterren. Om bij Starfish Beach te komen moet je over een slechte weg vol kuilen. Rustig rijden is dus aan te raden. Ik zou aanraden om vroeg in de ochtend te gaan en dan te lunchen bij een van de drijvende restaurants in Rach Vem. Dat ligt praktisch naast Starfish Beach. 

Starfish beach op Phu Quoc.
Starfish beach

7. Cay Sao Beach: Toekomstige hotspot

Cay Sao Beach ligt aan de oostkant van het eiland en zal een veelbezochte plek gaan worden. Er is een nieuwe weg aangelegd en overal duiken nu resorts, hotels en restaurants op.

Het voordeel van deze kant van het eiland is dat het de zee ook kalm en kabbelend ins tijdens het regenseizoen. Het nadeel is dat de zandstranden veel korter zijn en vaak onderbroken worden door rotsen. 

Er is genoeg te doen op dit strand dus neem zeker eens een kijkje, Leuk als onderdeel van een dag scooteren over het eiland. 

bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achter


Je emailadres wordt niet geplaatst.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.