De 5 beste stranden op Phu Quoc Island, Vietnam - verrassendvietnam.nl
beste stranden op Phu Quoc eiland

De 5 beste stranden op Phu Quoc Island, Vietnam

Ga je binnenkort naar Zuidoost Azië? En ben je van plan om een strandvakantie te houden in Vietnam? Dan zijn dit de stranden waar je moet relaxen op het prachtige Phu Quoc eiland. Phu Quoc is gelegen in de Golf van Thailand dichtbij het Cambodjaanse vasteland en 40 kilometer van Ha Tien op het Vietnamese vasteland.

Een aantal van de mooiste stranden in Vietnam vind je op dit prachtige eiland, dat in een razend tempo aan het ontwikkelen is in de nieuwe luxe eilandbestemming in Azië. Na meerdere bezoeken hebben wij deze lijst kunnen maken van de 5 beste stranden op het eiland. Heb je een aantal dagen op Phu Quoc en ben je een strandliefhebber. Bezoek dan deze stranden. 

1. Long Beach: 20 km goudgeel strand en de beste zonsondergang in Vietnam

Een bezoek aan een  Phu Quoc strand is niet compleet zonder een dag relaxen op Long Beach. Long Beach is ideaal gelegen vlakbij de internationale luchthaven en met een keur aan resorts en restaurants de absolute top bestemming op Phu Quoc. Dit is ook het strand met de beste zonsondergang in Vietnam. Niets mooiers dan genieten van een cocktail terwijl de lucht de meest prachtige kleuren aanneemt. Overdag kun je hier heerlijk zwemmen in het kalme turquoise kleurige water en relaxen bij een van de vele beach front resorts of bars.

phu quoc strand

Zonsondergang op Long Beach

Long Beach, Bai Truong strand op Phu Quoc

2. Sao Beach: Het strand uit een reisgids

De prijs voor het mooiste Phu Quoc strand gaat ongetwijfeld naar Bai Sao ( Sao beach ). Hier vind je een hagelwit strand, kristalhelder blauw water geflankeerd door een oneindige rij palmbomen. De ontwikkeling op het strand is nog niet echt op gang gekomen wat er voor zorgt dat je hier minder toeristen aantreft. Het strand is dan ook geen aanrader om in een hotel te verblijven vanwege de ontbrekende faciliteiten. Het beste bezoek je Sao Beach als dagtrip. De meeste snorkeltours lassen ook een stop in op het strand. Sao Beach is gelegen in het Zuidoosten van het eiland.

Bai Sao. Het mooiste strand op Phu Quoc
Bai Sao vanuit het water gezien

3. Ong Lang Beach: Prachtig strand voor rustzoekers

Het prachtige Ong Lang Beach vind je aan de westkust van het eiland. Dit Phu Quoc strand is een populaire plek voor rustzoekers die puur voor een strandvakantie naar Vietnam komen. Hier vind je een aantal van de beste resorts op het eiland en het is naast Long Beach de meest populaire verblijfplaats op Phu Quoc. Het draait hier vooral om relaxen op het strand. Andere populaire bezigheden zijn kayaken over het kalme water of snorkelen rond de eilanden in het noorden.

Phu Quoc strand
ong lang beach
4. Vung Bau Beach: Ruimte en rust

Dit prachtige goudgele strand vind je in het noordwesten van het eiland. Het grootste gedeelte is nog steeds onontwikkeld maar er zijn ook enkele prima resorts te vinden met elk een eigen privé strand. Het strand is leuk voor een stop op een brommer tocht over het eiland of als verblijfplaats voor rustzoekers. Verwacht geen nachtleven of ander avondlijk vertier.

phu quoc strand

Vung Bau Beach

5. Dai Beach: Ultieme luxe 

Misschien niet de grootste aanrader in deze lijst maar Dai Beach was een van de mooiste stranden op het eiland. Het water is hier prachtig diepgroen van kleur. Het grote Vietnamese bedrijf ‘’Vinpearl’’ is op het moment bezig om het strand te ontwikkelen in een ultiem luxe resort met golfbanen en een waterpark. Door de constructie blijft er veel afval liggen, maar er zijn nog wel een aantal mooie plekjes op dit strand te vinden. Snorkeltours stoppen hier vaak voor lunch, of je kunt het strand bezoeken als onderdeel van een brommer tocht over het eiland.

update 2017: Bai dai is nu bijna helemaal overgenomen door luxe resorts maar er is nog wel de mogelijkheid om er te komen. Erg leuk om een aantal uren door te brengen als je op een scootertour het eiland gaat verkennen.

Het Bai dai strand op Phu Quoc
bed

Beste reorts en hotels op Phu Quoc

  • Bekijk de complete Phu Quoc hotelgids voor een overzicht van de beste hotels in elke prijsklasse.

Leave a Comment: