Vliegtickets naar Vietnam | Vind stap voor stap de beste prijs

Goedkoop vliegen naar Vietnam. Wie wilt dat nu niet? Maar het kan nogal een zoektocht zijn die niet makkelijk is. Zeker omdat het vliegticket zo'n beetje de grootste kostenpost is van je reis. Maar niet getreurd want er is een manier om altijd de goedkoopste vliegtickets naar Vietnam te vinden. Je zult er een aantal websites voor moeten vergelijken maar het kost je niet meer dan een kwartier. Op deze pagina vindt je een stappenplan dat werkt zodat je altijd zonder kopzorgen de beste deals kunt vinden. 

Hoe je stap voor stap de goedkoopste vliegtickets naar Vietnam vindt

Om de beste prijs te vinden breek ik de zoektocht op in een aantal stappen. ​Ik ga eerst op zoek naar de goedkoopste in en uitreisdata om deze vervolgens bij de verschillende aanbieders te kunnen vergelijken. 

wat je nodig hebt

  • pen en papier
  • meerdere tabbladen in je browser

klaar om de beste deals te vinden? laten we beginnen.

Stap 1: Het vinden van de goedkoopste in en uitreisdata​

In stap 1 ga je op zoek naar de goedkoopste in en uitreisdata. Deze data heb je later nodig om de prijzen bij verschillende aanbieders te kunnen vergelijken. ​In het voorbeeld hieronder gebruik ik data voor oktober 2017 maar het werkt voor elke andere maand hetzelfde. Als voorbeeld vlucht zoek ik de prijzen van Amsterdam naar Ho Chi Minh City. 

1.1 Ga naar Skyscanner.nl

1.2 De goedkoopste inreisdatum vaststellen

​Om de goedkoopste in en uitreisdata vast te stellen ga je eerst zoeken naar een enkele reis. Na het vinden van de goedkoopste data voegen we ze later samen tot een retourvlucht. 

  • vul je vertrekplaats en bestemming in
  • kies enkele reis
  • kies bij datum ''De hele maand''
De goedkoopste inreisdatum vaststellen

Dit is wat je ziet

1.3 De goedkoopste uitreisdatum vaststellen

Doe nu hetzelfde voor de uitreisdatum. Kies weer voor een enkele reis maar nu in het geval van dit voorbeeld van Ho Chi Minh City naar Amsterdam. 

Dit is wat ik te zien kreeg voor de terugvlucht​

Tijd voor stap 2.

Stap 2: Prijzen vergelijken bij verschillende aanbieders​

Nu je de goedkoopste in en uitreisdata te pakken hebt kun je op zoek gaan naar het goedkoopste retour ticket. ​Het enige dat je nu nog moet doen is je gekozen data vergelijken bij onderstaande aanbieders.

* Skyscanner is een zoekmachine en verkoopt zelf geen tickets. Ze vinden de goedkoopste opties en sturen je door naar de site van de aanbieder. Je kunt daar dus niet terecht voor klantenservice. Voor sommige reizigers een reden om alsnog ergens anders te boeken. 

* Kijk ook even naar de vluchttijden. Soms zit er een enorm lange overstaptijd aan vast. Voor mij persoonlijk een reden om een wat duurdere vlucht te nemen. ​

* Wil je bijvoorbeeld heen op Ho Chi Minh City vliegen en terug van Hanoi kies dan op de websites van de aanbieders voor ''meerdere bestemmingen''. Zo vindt je ook voor die optie de goedkoopste vluchten. ​

Vliegen via Bangkok als alternatief

Als belangrijkste hub in zuidoost-Azië en de plek waar miljoenen reizigers hun reis starten is het niet verwonderlijk dat je hier vaak voor stuntprijzen heen kunt vliegen. Dit kan ook een prima optie zijn voor wie Vietnam wilt bezoeken. Je vliegt namelijk vanuit Bangkok voor een erg schappelijke prijs naar Ho Chi Minh City of Hanoi.Hoe je dit het goedkoopste regelt lees je op de pagina over binnenlandse vluchten. En een dag of twee in de Thaise hoofdstad is ook zeker een leuk begin van je reis. Vergeet echter niet om het visum voor Vietnam alvast te regelen aangezien dit in Bangkok soms wat langer kan duren.

Zoals je ziet is het niet moeilijk om goedkope vliegtickets naar Vietnam te vinden. Zeker als je het niet erg vindt om een lange overstap te hebben ergens. ​


Dit vind je misschien ook interessant