Binnenlandse vluchten Vietnam

zo vind je de goedkoopste binnnenlandse vluchten in Vietnam

Vietnam is een gigantisch land en de afstanden tussen bestemmingen kunnen daardoor behoorlijk groot zijn. Logisch dus dat je niet altijd 12 uur in een nachtbus wilt zitten.

Een binnenlandse vlucht is dan de perfecte oplossing. Het is goedkoop, veilig en snel.

Als je een beetje flexibel bent op welke dag en tijd je wilt vliegen is het mogelijk om voor een habbekrats een binnenlandse vlucht te boeken.

Op deze pagina lees je hoe je die perfecte deals te pakken krijgt.

Zo vind je de goedkoopste binnenlandse vluchten in Vietnam

Voor mijn binnenlande vluchten gebruik ik altijd de website van Skyscanner. In een oogopslag zie je de beste deals voor een hele maand. Een vlucht kun je dan al gauw boeken vanaf zo'n €19 per persoon. Dat is al bijna dezelfde prijs als een lange rit met de trein. 

In het overzicht hieronder zie je de verschillende prijzen voor een enkele reis vanuit Ho Chi Minh City naar Da Nang. Dit is een populaire route omdat je vanuit Da Nang in een kleine 40 minuten in het historische Hoi An kan zijn. Deze afstand is gewoon te lang om zonder stops met het openbaar vervoer te doen.

Stap 1

Voer je bestemming in en zorg ervoor dat je een maand selecteerd in plaats van een specifieke datum

Een binnenlandse vlucht vietnam boeken

Stap 2 

selecteer de gewenste vlucht en volg het boekingsproces.

De godkoopste binnenlandse vluchten vietnam in een overzicht

Stap 3

Hier zie je de luchtvaartmaatschappij. Er zit vaak een klein verschil in de prijs zoals je kunt zien.

Stap 4

Kies hier de site waarop je wilt boeken. Ik gebruik altijd de site van de aanbieder. In dit geval Vietjetair. Dat werkt het best uit ervaring.

Stap 5

Volg het betalingsproces op de website van de aanbieder. Houdt er rekening mee dat je in de meeste gevallen een creditcard nodig hebt.

Luchtvaartmaatschappijen in Vietnam

Er zijn in Vietnam drie luchtvaartmaatschappijen. De grootste en meest comfortabele is Vietnam Airlines. Hier krijg je de beste service en de vluchten vertrekken eigenlijk altijd op de aangegeven tijd. Het nadeel is dat de prijzen aanzienlijk hoger liggen dan bij prijsvechters Vietjetair en Jetstar Pacific.

Deze prijsvechters zijn ideaal omdat de vluchten toch altijd kort zijn en het niet zoveel uitmaakt dat er weinig beenruimte is. De vliegtuigen zijn vergelijkbaar met de eruopese prijsvechters zoals Ryan Air of in Azië Air Asia.

In het geval van drukte op de luchthavens krijgt Vietnam Airlines voorrang op de start en landingsbanen waardoor je bij de prijsvechters wel eens vertraging kunt hebben. 

Ruim en handbagage

Vietnam Airlines

  • Ruimbagage: 20kg ( gratis )
  • Handbagage: 7kg

VietjetAir

  • Ruimbagage: wordt apart verkocht bij boeking
  • Handbagage: 7kg

Jetstar Pacific

  • Ruimbagage: wordt apart verkocht bij boeking
  • Handbagage: 7kg

Het luchthaven netwerk

Zoals je ziet in de foto's is er een enorm netwerk aan binnenlandse vluchten in Vietnam. Alle belangrijke toeristische trekpleisters zijn met elkaar verbonden. Ideaal voor het afleggen van grote afstanden.

Vietnam airlines

Het uitgebreide netwerk binnenlandse vluchten met Vietnam airlines

Vietjet Air

Het aanbod aan vluchten met Vietjet

Jetstar Pacific

De binnenlandse vluchten in Vietnam met jetstar pacific

Veiligheid

Een veelgestelde vraag is ''Zijn deze maatschappijen veilig om mee te vliegen?''. Het antwoord is ja. Allen zijn zij ''EU approved'' en er zijn vrijwel geen incidenten bekend. De laatste crash was in 1992 met een gammel russisch vliegtuig. De enige overlevende was een Nederlandse vrouw.  Tegenwoordig voldoen de vliegtuigen aan alle internationale standaarden.

Veelgestelde vragen

  • Hoe lang van te voren kun je het beste boeken?

Over het algemeen geldt dat je vlak voor vertrek nog prima een binnenlandse vlucht kunt boeken. Je hebt dan echter vaak niet meer de laagste prijs, maar het is nog steeds goed betaalbaar. Voor de beste prijs boek je ongeveer een maand van te voren maar je levert zo wel een stukje flexibiliteit van je reis in. Ideal voor reizigers die een goede planning maken. Je hoeft nog niet te beschikken over het Vietnam visum voor je de vliegtickets boekt. 

  • Hoe zit het met de Vietnamese feestdagen en vieringen?

Dit is absoluut iets om rekening mee te houden. Probeer je vlak voor TET nog een ticket te boeken dan is de kans groot dat de vluchten vol zitten of enorm in prijs gestegen zijn. Voor een goede planning bekijk je de pagina over de Vietnamese feestdagen.

  • De tickets voor de Con Dao eilanden zijn zo duur. Hoe kan dit?

Vaak kom je op skyscanner behoorlijk prijzige tickets tegen voor de Con Dao eilanden. De prijs voor een retour naar deze prachtige plek is inderdaad ook hoger dan vele andere bestemmingen. Maar in dit geval is het vaak beter om direct op de website van Vietnam Airlines te boeken. Daar hanteren zij een vaste prijs die rond de 150 euro voor een retour ligt. Aan te raden is om deze van te voren te boeken zodat je zeker bent van een plaats.

Meer over het vervoer in Vietnam hieronder.

Reizen met de trein door Vietnam: Alles wat je moet weten
Lees verder

bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.