• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Reistips
  • |
  • Vietnam in de zomervakantie – Hier moet je rekening mee houden

Vietnam in de zomervakantie – Hier moet je rekening mee houden

Ah, de zomer staat weer voor deur. De tijd van het jaar dat families en iedereen die gebonden is aan de schoolvakanties verre en exotische oorden gaan ontdekken.

De vraag is dan. Hoe is Vietnam in de zomervakantie?

Misschien maak je je zorgen over het regenseizoen, je zit vol vragen over wat de beste activiteiten zijn om in de zomer met kinderen te doen en je wilt ook wel even ergens lekker op een strand liggen.

Welnu, het antwoord op al je vragen vind je hier.

Ik ga je precies vertellen wat voor weersomstandigheden je in Vietnam tijdens de zomermaanden kunt verwachten, wat de beste bestemmingen zijn en ik geef nog meer handige tips.

Het weer tijdens de zomer in Vietnam

De zomermaanden juni, juli en augustus vallen niet onder de beste reisperiode voor Vietnam maar als je een slimme route samenstelt heb je gewoon een fantastische reis voor de boeg.

Over de hele lengte van het land is het heet. Houd rekening met temperaturen boven de 30 graden. Ook in de bergen is het aangenaam warm maar het kan daar in de avond wat afkoelen.

Regent het veel?

Tijdens de zomervakantie is het ook het regenseizoen in Vietnam, maar niet overal. Bovendien regent het vaak kort maar hevig, meestal aan het einde van de middag.

Tijdens de zomermaanden is het in het noorden en het zuiden de moessonperiode maar in het centrale deel van het land is het juist weer de droge periode. Dat is gelijk een hint voor waar je het beste strandweer gaat treffen.

De beste bestemmingen om te bezoeken tijdens de zomermaanden

Als je Vietnam in de zomervakantie gaat bezoeken dan wil je natuurlijk weten of er bestemmingen zijn die je beter kunt overslaan en wat je juist niet mag missen.

Een goede reis door het land heeft volgens mij minimaal de volgende vier ingrediënten.

  • Natuur
  • Strand
  • Steden
  • Cruise

En met de Vietnamese cultuur kom je uiteraard overal mee in aanraking.

Natuur

Vietnam is beroemd om de steile rijstterrassen en laat deze nu net ideaal zijn om tijdens de zomer te bekijken. De rijst staat in bloei waardoor de velden en terrassen prachtig groen kleuren.

De beste plekken om te genieten van bergen en rijstterrassen zijn Sapa en het Pu Luong Nature Reserve. Deze bestemmingen zijn ook mijn eerste keuze zijn voor families met ( jonge ) kinderen.

Zijn de kinderen wat ouder en kunnen ze achterop een motor overweeg dan ook om Ha Giang te bezoeken. Dit is een van de mooiste bestemmingen maar krijgt in de zomermaanden wel te maken met slechter weer dan Sapa en Pu Luong. Ook ligt de nadruk daar minder op wandelen en trekken.

Beste bestemmingen in Vietnam in de zomer

Pu Luong is één van de beste plekken om van de natuur te genieten in de zomer.

Strand

Het eiland Phu Quoc is een van de meest paradijselijke plekken in Vietnam maar helaas niet in de zomer. Het eiland ontvangt aanzienlijk meer regen dan het vasteland en aan de leuke westkant is de zee wild.

Ga voor je portie strand naar Hoi An in centraal Vietnam. Daar is het tijdens de zomermaanden juist de droge periode en heb je strakblauwe lucht en zon.

Een andere uitstekende strandbestemming is Mui Ne. Deze badplaats heeft het voordeel in een gebied met een microklimaat te liggen. Het is het droogste gebied van het land.

Steden

In de steden is alles prima te bezoeken. Het is wel heter dan in andere maanden dus sta wat vroeger op, houd een siësta om daarna weer verder te slenteren.

Een cruise door Halong Bay

Of het nu in de zomervakantie is of een andere periode, Halong Bay staat op ieders wensenlijstje. Dit gebied bestaat uit meerdere baaien en welke je kiest is belangrijk. De een is namelijk een stuk drukker dan de ander.

Ik raad aan om een cruise te boeken door Bai Tu Long Bay, het meest rustige gebied.

Een ander uitstekend alternatief is een cruise door Lan Ha Bay zodat je ook op Cat Ba Island kunt aanmeren.

De beste reisroute om te volgen

Een gebalanceerde route samenstellen voor de zomervakantie is niet zo moeilijk. Ik geef je daar straks een mooi voorbeeld voor.

De meest gestelde vraag gaat over de reisrichting.

Van noord naar zuid of andersom?

Je zult verschillende antwoorden krijgen maar neem maar van mij aan dat van noord naar zuid beter is.

Je hebt zo eerst de meeste inspanning en naarmate de reis vordert krijgt iedereen ook altijd meer behoefte aan een wat rustiger tempo. Bovendien kun je zo mooi afsluiten aan het strand.

De familiereis door Vietnam – De beste keuze voor de zomervakantie

De perfecte balans vind je terug in onze familiereis door Vietnam. Deze drieweekse rondreis neemt je mee langs de mooiste rijstterrassen, bruisende steden, pittoresk platteland en de beste strandbestemmingen. Ook is het een prima basisplan om verder uit te breiden of hier en daar wat aan te passen.

Extra tips voor reizen tijdens de zomervakantie in Vietnam

Ok, we hebben een hoop behandelt en je hebt nu een goed beeld over hoe het is om Vietnam in de zomer te bezoeken.

Tot slot nog een paar tips.

Drukte

Tijdens de zomermaanden is het ook de schoolvakantie voor de Vietnamese kinderen. Het is dus ook een drukkere periode op een aantal bestemmingen. De drukte kun je echter prima vermijden door de tips uit dit artikel te volgen en authentieke activiteiten buiten de gebaande paden te organiseren. Neem een kijkje in ons touraanbod waar we juist die speciale ervaringen aanbieden.

Accommodatie

Het is verstandig om je hotels van te voren vast te leggen. Zeker op de strandbestemmingen die erg populair zijn in deze periode.

Vluchten

Er is veel over geschreven maar echt bewijs dat er een specifieke tijd is waarbinnen je tickets voor de beste prijzen kunt boeken is er niet. Mijn advies is om de tickets te boeken zodra je het landarrangement hebt samengesteld.

Meenemen

Neem vooral niet te veel mee. Doe in ieder geval één trui en een regenjack in je koffer en verder vooral luchtige kleding. Voor een handig overzicht kun je onze inpaklijst bekijken.

Heb je nog vragen over het reizen in Vietnam in de zomer laat dan hieronder een bericht achter of neem contact op.

bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achter


Je emailadres wordt niet geplaatst.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.