Fingernail island-Het best bewaarde geheim van Phu Quoc

An thoi eilanden

In het uiterste zuiden van Phu Quoc eiland ligt het kleine havenstadje An Thoi. Dit is het vertrekpunt naar een van de best bewaarde geheimen van dit prachtige eiland. Fingernail Island ( Hon Mung Tay ) is een van de vele eilandjes van de An Thoi archipel. Hier vind je een een bountystrand met hagelwit zand, een turquoise zee en een rif vol vissen en koraal.

Hoe kom je op Fingernail Island

locatie fingernail island

Het eiland is onderdeel van snorkeltours die de zuidelijke eilanden aandoen. Ga je met een tour dan heb je ongeveer een kleine 3 kwartier om het eiland en de onderwaterwereld te verkennen. Een georganiseerde tour is een goedkope manier om op fingernail island te komen en het valt zelfs in het hoogseizoen reuze mee met het aantal bezoekers. Wil je jezelf echter totaal in het paradijs wanen dan regel je het beste een eigen boot om de groepen te vermijden. Ga daarvoor naar het stadje An Thoi en onderhandel met de vissers in de haven. Een goede prijs voor de hele dag ligt rond de VND 800.000 ( 32 euro ).

Er zijn rond Phu Quoc twee eilanden die allebei de naam Hon Mung Tay hebben. Het andere eiland is echter in het Noord Westen van het eiland en is een stuk minder mooi. Ga je dus met een tour neem dan de snorkelen in het zuiden tour.

Wat kun je er doen

Zonnen, zwemmen en snorkelen. Dat is waarvoor je hier komt. Het water is warm, glashelder en het zicht onder water perfect. Ga je met je eigen boot dan hebben de schippers vaak een bbq aan boord. Niets beter dan een lekkere lunch met vers gegrilde vis op een tropisch strand.

Strand op Phu Quoc

Lunchen op het strand

Dit vind je misschien ook interessant


bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achter


Je emailadres wordt niet geplaatst.

  1. Hallo Thomas,

    wat een mooie informatie heb verzameld het lijkt wel een levenswerk. Top
    Ik ga nu voor drie maanden naar Vietnam met mijn vrouw die daar vandaan komt uit Mytho. ga zeker jouw tips gebruiken om mijn vrouw Vietnam te laten zien. we zijn 25 jaar getrouwd dus een soort huwelijksreis.

    met vriendelijke groeten

    Aad Zuidam

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.