Vliegtickets Vietnam – Wat is de beste keuze?

Vliegtickets naar Vietnam zijn over het algemeen gunstig geprijsd. Je moet denken aan prijzen tussen de €500 en €800 voor een retour ticket.

Vlieg je vanuit Nederland dan is het niet mogelijk om een directe vlucht te boeken. Je hebt altijd een overstap van een paar uur op een ander vliegveld. Waar die overstap is kan zeker belangrijk zijn bij het maken van een keuze. Daarover later meer als ik de verschillende luchtvaartmaatschappijen behandel.

Naast de verschillende aanbieders is ook de route van belang. Wil je van noord naar zuid reizen dan wil je natuurlijk niet terugvliegen vanuit Hanoi. Op deze pagina laat je kort zien hoe je dit het beste aanpakt.

Luchtvaartmaatschappijen die ik aan kan raden

Ik heb inmiddels met een aantal verschillende maatschappijen gevlogen en de service aan boord is eigenlijk overal van gelijkwaardige kwaliteit.

Dit zijn de maatschappijen waarmee ik naar Vietnam gevlogen ben.

  • Emirates ( overstap in Dubai )
  • Turkish Airlines ( overstap in Instanbul )
  • Airfrance / Vietnam Airlines ( overstap in Parijs )
  • Cathay Pacific ( overstap in Hong Kong )

Emirates was met afstand het meest comfortabele. Niet zozeer vanwege de service aan boord want dat is bij allen vergelijkbaar maar juist vanwege de locatie van de overstap.

Dubai ligt precies in het midden dus je hebt dan twee stukken van 6 uur. Ideaal om de benen te strekken en op het vliegveld van Dubai zijn genoeg bars en winkels om je te vermaken.

Bij de andere maatschappijen heb je altijd een lang stuk van zo’n 10 uur achtereen in het vliegtuig.

Een andere populaire maatschappij is Aeroflot met een overstap in Moskou. Deze maatschappij heeft vaak de beste prijzen maar er zijn ook aardig wat klachten over het te laat aankomen van bagage of het bijna missen van aansluitingen. Je moet wel in gedachten houden dat de mensen met goede ervaringen vaak niet een review plaatsen dus als de prijs perfect is zou ik het er gewoon op wagen.

Vliegtickets vergelijken

Bovenstaande luchtvaartmaatschappijen worden allemaal vergeleken in de zoekmachine van Skyscanner. Je hebt dan direct een handig overzicht van alle aanbieders.

Stap 1.

Stap 2.

Selecteer ‘’multi stad’’. Dit doe je als je wilt aankomen op Hanoi en terug wilt vliegen vanuit Ho chi Minh City. Of andersom natuurlijk. Bezoek je slechts een deel van het land dan kies je meestal voor ‘’retour’’

Stap 3.

Vergelijk de verschillende aanbieders. Let goed op de overstaptijd. Bij sommige vluchten moet je soms meer dan 8 uur wachten dus dan kun je beter iets meer uitgeven.

Stap 4.

Als je de juiste vlucht gevonden hebt dan geeft skyscanner een overzicht van partnerwebsites waar je de vlucht kunt boeken. Kies waar je wilt boeken en voilà.

De vakantie kan beginnen.

Meer tips over vervoer vind je  hieronder. Of bekijk nu alle reistips over vietnam. 

Heb je een vliegticket geboekt vraag dan ook gelijk hier je visum aan. Dan ben je helemaal klaar voor vertrek.

Binnenlandse vluchten in Vietnam – Alles wat je moet weten
Lees verder
Reizen met de trein door Vietnam: Alles wat je moet weten
Lees verder

bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.