Het mooiste strand van Hoi An: Cua Dai of An Bang?

Wat is er nu beter dan tussen alle bezichtingen in de oude stad een dagje strand in te lassen. Goed om te weten dus waar je het mooiste strand van Hoi An kunt vinden. Beide stranden, Cua Dai en An Bang liggen een klein stukje buiten Hoi An. De ongeveer 5 kilometer lange weg naar de stranden is erg leuk om met de fiets te doen. Het terrein is vlak en je fietst een groot gedeelte langs de meest uitgestrekte rijstvelden in Vietnam.

Op beide stranden vind je een goed aanbod aan resorts en restaurants maar met name het Cua Dai strand heeft erg geleden onder erosie en afhankelijk van de getijden is er nog maar een klein stuk zand over.

Het beste ga je dus naar het An Bang strand dat hierdoor een enorme toename in populariteit gekregen heeft. Goed om te weten is dat het niet altijd goed strandweer is.

Tijdens het droge hete seizoen ( maart-september ) liggen de stranden er prachtig bij en is de zee kalm en warm. Het regenseizoen geeft echter een hele andere dimensie. De zee is wild, het kan urenlang regenen en het is gewoonweg koud. Deze periode loopt grofweg van oktober-februari met de piek rond de maanden november en december. Dat gezegd hebbende zijn er ook een hoop dagen die gewoon goed zijn maar het is raadzaam om het weerbericht een beetje te volgen.

Nu je weet hoe de zaken er voor staan kun je verder lezen waar je de stranden kunt vinden, hoe je er komt en wat je er kunt doen.

wat is het mooiste strand van Hoi An

Het Cua Dai strand in Hoi An

Zoals je hebt kunnen lezen heeft het Cua Dai strand nogal geleden onder erosie. Het is echter het dichtbij zijnde strand bij de oude stad en je kunt er dus altijd even stoppen om te kijken hoe het strand er op het moment bij ligt. Je vindt er tegenwoordig namelijk ook minder toeristen en dat kan een reden zijn om er toch wat tijd door te brengen. Het is namelijk nog maar een klein stukje vanaf hier naar het noordelijker gelegen An Bang strand.

Om er te komen hoef je slechts de gelijknamige straat Cua Dai te volgen die vanuit de oude stad van Hoi An naar het strand loopt. Eenmaal op het strand kun je neerstrijken bij één van de restaurants op het strand en gebruik maken van de ligbedden en parasols.

Het An Bang strand in Hoi An

An Bang is het mooiste strand van Hoi An en zonder twijfel de beste keuze voor een dag relaxen, zwemmen en genieten van verse vis en zeevruchten. Om er te komen vanuit de oude stad volg je het beste de straat Hai ba Trung die in één rechte weg naar het strand leidt. Als je niet wilt fietsen of brommeren kun je altijd een taxi nemen voor een redelijke prijs.

Eenmaal op het strand vind je een ruim aanbod aan restaurants met ligbedden en parasols. Populaire plekken zijn de Banyan Beach bar en Soul Kitchen. Soul kitchen heeft vaak live muziek wat het een leuke plek maakt om ook de avond door te brengen.

An Bang Strand in Hoi An

Uitzicht vanaf Soul Kitchen

De Banyan Beach bar op het An Bang strand van Hoi An

Uitzicht vanaf Banyan Beach Bar

Een dagtour naar de Cham eilanden

Een alternatief voor de stranden dichtbij Hoi An is om een dagtour te doen naar de nabijgelegen Cham eilanden. De wateren rond de eilanden bieden goede snorkel en duikmogelijkheden en de stranden zijn prachtig. Weekenden worden meestal erg druk maar doordeweeks zijn de stranden erg rustig en een waar paradijsje. Duik en snorkel tours zijn onder andere te boeken bij Blue Coral Diving en Cham Island Diving. Er is ook de mogelijkheid om te overnachten op het grootste eiland.

Cham eiland

Het strand op het Cham eiland.

Zoals je hebt kunnen lezen ben je niet ver verwijderd van een mooi strand in Hoi An. En de combinatie van zand, zee en de prachtige oude stad maakt dat deze plek één van de hoogtepunten van je reis zal zijn. Zolang de weergoden je gunstig gezind zijn. Dat dan weer wel.Verrassend Vietnam Reisgids & Routeplanner

De beste tips en inspiratie, 7 uitgewerkte routes met dag-tot-dag programma en mooie doe het zelf wandel-, fiets-, en scooterroutes


Dit vind je misschien ook interessant

bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achter


Je emailadres wordt niet geplaatst.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.