Simkaart Vietnam: Lees hoe je je Vietnamese simkaart activeert

Simcard Vietnam: Alles wat je moet weten over mobiel internet in Vietnam

simkaart vietnam

Wil je tijdens je Vietnam reis in contact blijven met het thuisfront dan is dit het artikel dat je moet lezen. Wij vertellen je stap voor stap hoe je je Vietnamese simcard activeert en kunt klaarmaken voor het gebruik van 3g.

Welke provider moet je gebruiken?

Wij raden aan om MobiFone te gebruiken. Dit is de provider met het grootste netwerk en beste bereik. Zorg ervoor dat je telefoon simlock vrij is.

Simkaart Vietnam: Waar kun je die kopen?

Je kunt simkaarten in vrijwel elk telefoonwinkeltje kopen. Op bijna elke straathoek zit wel zo’n winkeltje. De kleine supermarktjes als Circle K en Familymart hebben meestal ook simcards op voorraad.

Kosten: VND 100.000 ( € 4,- )

Hoe waardeer je je tegoed op?

Koop een opwaardeerkaart bij dezelfde winkel. Als je wilt kun je vragen of zij je tegoed opwaarderen maar misschien moet je het later zelf doen dus hier komt het:

*100* gevolgd door de getallen op de opwaardeerkaart afgesloten met #. Druk op bellen en je krijgt een sms met het nieuwe saldo.

Mobiel internet Vietnam

Met het tegoed dat je nu op je sim hebt staan kun je gebruik maken van het 3g netwerk van MobiFone. Je zult echter merken dat je tegoed snel opgaat. Beter is het om je aan te melden voor het dataplan. Afhankelijk van je gebruik kun je kiezen uit de volgende opties. Dit is genoeg om je tijdens je reis online te houden.

VND 70.000 ( € 3,- ) 600mb data. Sms MIU70 naar 999 om te activeren

VND 90.000 ( €4,- ) 1gb data. Sms MIU90 naar 999 om te activeren

Na het activeren van het plan van je keuze ben je overal bereikbaar. Zelfs in de meest afgelegen plekken doet het 3g netwerk het meestal prima. Handig om je route te bepalen of die leuke Vietnam foto’s naar huis te sturen.

Leave a Comment: