Vliegvelden in Vietnam - verrassendvietnam.nl

Vliegvelden in Vietnam

Vliegvelden in Vietnam

Er zijn inmiddels een groot aantal vliegvelden in Vietnam die allen zijn verbonden via een goed netwerk van luchtvaartmaatschappijen. Afhankelijk van waar je reis wilt starten land je waarschijnlijk in Ho Chi Minh City of Hanoi. Op deze pagina kun je alles lezen over de verschillende vliegvelden in Vietnam en hoe deze verbonden zijn met Europa, de rest van Azië en in het land zelf. Veel vliegvelden zijn modern en uitgerust met de bekende souvenirwinkels, restaurants en WiFi is inmiddels overal aanwezig.

Internationale vliegvelden in Vietnam

Er zijn op het moment 11 internationale vliegvelden in Vietnam maar voor de meeste reizigers zijn alleen de internationale luchthavens van Hanoi, Ho Chi Minh City, Da Nang en misschien Phu Quoc een optie. Opmerkelijk is dat reizigers die vliegen op Phu Quoc en alleen dit eiland bezoeken vrijgesteld zijn van visumplicht. ( speciale economische zone ) Op de andere genoemde vliegvelden kun je een visum on arrival krijgen als je gebruik maakt van de uitnodigingsbrief via een visumbureau. Ook zijn er een aantal internationale vliegvelden waarop op het moment geen internationale vluchten plaatsvinden.

Alle internationale vliegvelden

Can Tho

Chu Lai

Dalat

Da Nang

Hai Phong

Hanoi

Ho Chi Minh City

Hue

Nha Trang/ Cam Ranh

Phu Quoc

Vinh

Ho Chi Minh City vliegveld

Het Tan Son Nhat international airport is voor velen het begin of eindpunt van de reis door Vietnam. Het vliegveld ligt vrij dicht bij het centrum en een korte taxi of busrit brengt je snel naar je accommodatie. Vanuit Nederland gaan er geen directe vluchten naar de stad en vaak moet je 1x overstappen om er te komen. Afhankelijk van de gekozen vlucht moet je rekenen op minimaal 13 uur vanuit Amsterdam inclusief overstap.

Amsterdam-HCM vanaf €507,-

Vervoer naar het centrum

Er gaan twee buslijnen direct van het vliegveld naar het centrum. Bus 152 ( de oude bus ) en de gloednieuwe airport shuttle bus 109. Na het verlaten van het vliegveld staat op borden aangegeven waar de bus stopt.

Taxi’s zijn goedkoop en de meest comfortabele manier van vervoer na een lange vlucht. Afhankelijk van waar je in het centrum moet zijn betaal je tussen de VND 150.000 en 250.000. Taxi’s staan direct bij de uitgang van de internationale aankomsthal. Het komt voor dat er taxi chauffeurs staan die proberen de net gelande toerist mee te nemen voor een veel te hoge prijs. Beter regel je een taxi bij een balie in het vliegveld of loop even naar de Domestic terminal waar een hele hoop betrouwbare taxi’s staan te wachten.

Er liggen plannen om een nieuw internationaal vliegveld te bouwen in Long Thanh in de provincie Dong Nai. Dit nieuwe vliegveld komt op zo’n 50 kilometer van Ho Chi Minh City te liggen en zal in de toekomst het verouderde Tan Son Nhat gaan vervangen.Lees meer over het vervoer in Vietnam over land en over het water.

Het vliegveld van Hanoi

Het Noi Bai international airport van Hanoi is ook niet direct verbonden met Nederland en je zult dus ergens moeten overstappen. De reistijd zal ook hier minimaal 13 uur zijn. Het vliegveld is prima verbonden met een moderne snelweg wat de rit richting de stad comfortabel maakt.

Amsterdam- Hanoi v.a €511,-

Vervoer naar het centrum

Je kunt de buslijnen nummer 7 en 17 nemen maar na een lange vlucht is dat misschien niet waar je op zit te wachten. Veel hotels in Hanoi bieden ophaalservice aan voor een prima prijs. Een taxi naar de oude wijk kost ergens tussen de VND400.000 en 500.000. Zoals op veel Aziatische vliegvelden staan er altijd een hoop opportunisten die een paar extra dollars willen verdienen aan de pas gelande toeristen. Persoonlijk zou ik er voor kiezen om een hotel te boeken voor de eerste nachten en gebruik te maken van de ophaalservice.

Nationale vliegvelden in Vietnam

Het uitgebreide luchthaven netwerk in Vietnam zorgt ervoor dat de lange afstanden snel te overbruggen zijn met behulp van een binnenlandse vlucht. Tickets zijn goedkoop wat het reizen in het land aanzienlijk makkelijker maakt.

Nationale vliegvelden

Buon Ma Thuot

Ca Mau

Con Dao

Dien Bien Phu

Dong Hoi

Pleiku

Quy Nhon

Rach Gia

Son La

Tuy Hoa


Verrassend Vietnam Reisgids & Routeplanner

De beste tips en inspiratie, 7 uitgewerkte routes met dag-tot-dag programma en mooie doe het zelf wandel-, fiets-, en scooterroutes


meer reisinformatie

No results have been returned for your Query. Please edit the query for content to display.