De zandduinen van Vietnam: Een bijzonder landschap

De rode zandduinen van Mui Ne in Vietnam

Wie aan Vietnam denkt, denkt waarschijnlijk aan rijstterrassen, de beroemde Halong Bay, eindeloze stranden, de machtige Mekong Delta en het historische stadje Hoi An. Dat er in het zuiden van Vietnam ook een gortdroog landschap is dat je even in de woestijn doet wanen is bij de meeste mensen niet bekend. Ontdek de uitgestrekte zandduinen van Vietnam.

De zandduinen zijn te vinden in het zuiden van Vietnam in de provincies Phan Thiet en Ninh Thuan. Door erosie in combinatie met een apart klimaat zijn hier enorme woestijnachtige duinen ontstaan die zeker een bezoekje waard zijn. De bekendste zijn ongetwijfeld de rode en witte zandduinen van Mui Ne maar ook in het iets noordelijker gelegen Phan Rang kun je ze bewonderen.

Zonsopkomst op de witte zandduinen van Mui Ne

Wil je één van de mooiste zandduinen van Vietnam ervaren ga dan met een zonsopkomst tour naar de witte zandduinen. Deze duinen liggen op een kleine 3 kwartier rijden vanuit Mui Ne. Het landschap hier heeft iets magisch zeker als de zon langzaam opkomt en het zand de meest bijzondere kleuren aanneemt. Door de grootte van de zandduinen kun je hier zeker als je de moeite neemt een stuk te lopen echte rust ervaren. Het is ook mogelijk om een quad bike te huren waarmee je door de duinen kunt razen. Dit klinkt misschien erg tof maar persoonlijk vind ik het erg zonde van het mooie landschap en de rust ervaring. De vraag of je dit soort activiteiten moet steunen is er één die ik mijzelf zou stellen. Gelukkig blijven de quads vooral in het begin van de duinen dus je kunt er een stuk van weglopen. Wil je de weg naar de witte zandduinen op eigen gelegenheid afleggen dan kun je besluiten om een scooter te huren bij je hotel of hostel in Mui Ne. Het is niet moeilijk om de weg te vinden. 

Witte zandduinen van Mui Ne

fotocredit: Marco Klapper via Flickr

De rode zandduinen

rode zandduinen in Mui Ne

Net buiten het stadje liggen de rode zandduinen en door de locatie is het hier een stuk drukker. Ook hier geldt hoe verder je de duinen inloop hoe rustiger het wordt. Al met al een ideale besteding van de namiddag tegen zonsondergang. Het rode zand kleurt dan prachtig waardoor je erg mooie foto’s kunt maken. Een populaire bezigheid hier is het glijden op geïmproviseerde sleetjes die je kunt huren van de vele kinderen die de duinen afstruinen naar toeristen.

Om bij de rode zandduinen te komen volg je de weg Nguen Dinh Chieu richting het vissersdorpje. Nadat de weg overgaat in Huynh Thuc Khang volg je weg todat je afslaat op Huynh Tan Phat. Vervolg je weg tot je bij de rode zandduinen uitkomt. Op deze route vind je genoeg leuke stops waar je kunt zien hoe de vissersboten hun vangst van de dag binnenhalen. Ook het stadje zelf geeft een goed beeld van een traditioneel Vietnamees vissersdorp.

rode zandduinen in Mui Ne, Vietnam

De zandduinen van Phan Rang

In de provincie Ninh Thuan ligt de stad Phan Rang. Vaak overgeslagen door reizigers en toegegeven is het niet de meest boeiende badplaats. Heb je echter de tijd en wil je een Vietnamese badplaats zonder westerse toeristen zien dan is de stad zeker een stop waard. Dit is de droogste provincie van Vietnam en niet verwonderlijk vind je hier dus ook enkele zandduinen. Deze duinen zijn lang niet zo indrukwekkend als de duinen van Mui Ne maar heb je een paar dagen in deze stad dan is een bezoekje te combineren met activiteiten als kitesurfen en op het strand liggen. Hoe je er komt en wat je er allemaal kunt doen lees je hier.

zandduinen van Phan Rang

Zin gekregen in een reis door Vietnam?

Stel dan je eigen droomreis samen door te kiezen uit de beste tours of laat een individuele rondreis op maat samenstellen. Zo wordt je vakantie gegarandeerd en succes. 

bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achter


Je emailadres wordt niet geplaatst.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.