Ban Gioc Waterfall – Alles wat je moet weten

Ok, dus je bent op zoek naar een prachtige bestemming buiten de gebaande paden?

Mooi! Dan introduceer ik bij dezen de Ban Gioc Waterval in de provincie Cao Bang. De Quay Son Rivier vormt hier een natuurlijke grens tussen China en Vietnam en de Ban Gioc waterval ligt dan ook voor een gedeelte op Chinees grondgebied.

Het omringende landschap met rijstvelden en uitgestrekt Karst gebergte is fenomenaal. Het water klettert van zo’n 60 meter hoogte naar beneden en de breedte van deze enorme waterval is meer dan 300 meter.

Een prima bestemming dus om op te nemen in je reis,  MAAR.  Buiten de gebaande paden betekent ook moeilijker te bereizen. Je zit dus wel even in de bus om hier te komen en daarom combineer je een bezoek het beste met andere bestemmingen in deze regio van Vietnam.

In dit artikel lees je alles wat je moet weten voor je bezoek aan deze bijzondere Waterval, de Cao Bang provincie en wat er zoal te zien en doen is.

Hoe je er komt

Als je de Ban Gioc Waterfall op eigen gelegenheid wilt bezoeken dan doe je dat het beste in twee etappes.

Van Hanoi naar Cao Bang

De afstand van Hanoi naar Cao Bang stad is zo’n 280km en je legt deze het beste af per bus. Reken op zo’n 5 tot 6 uur rijden. Bussen kun je overal in de Old Quarter boeken. Het is aan te raden om accommodatie in Cao Bang zelf te voorzien.

Van Cao Bang naar Ban Gioc

Vanuit Cao Bang maak je gemakkelijk een dagtrip. De waterval ligt op zo’n 80km van Cao Bang. Erg fraai is om een scooter te huren en zelf te rijden. Dit omdat je door een magistraal landschap rijd en zo de kans hebt om te stoppen waar je wilt.

Je zou ook een auto met chauffeur kunnen huren. Dat kost wat meer maar is een stuk veiliger dan zelf op scooters op pad gaan. Reken op 2 uur rijden.

De beste reistijd voor de Ban Gioc watervallen

De beste tijd voor een bezoek is met afstand in de maanden september en oktober. Het regenseizoen is dan voorbij maar er is nog steeds voldoende water en je wordt verwend met een dikke vette bonus.

Wat is die bonus, vraag je?

De oogsttijd!

In deze maanden kleuren de rijstvelden in het gebied goudgeel en dat levert natuurlijk de meest bijzondere foto’s op.

Cao Bang tijdens de oogst

Mooi! Het landschap kleurt prachtig goudgeel tijdens de oogsttijd

Verder is de Ban Gioc waterval het gehele jaar door ook goed te bezoeken maar houd rekening met regenbuien tijdens de zomermaanden en kou en een minder fraai landschap tijdens de wintermaanden.

Wat te doen bij de Ban Gioc waterval?

Ja leuk zo’n natte vertoning maar is er ook nog iets anders te doen dan dom selfies maken?

Zeker…

Varen op een bamboevlot

Wat nu beter dan tot aan de voet van de waterval te komen. Je kunt een korte tocht op een bamboevlot maken om dit natuurwonder van dichtbij te bekijken. Houd er rekening meet dat je nat gaat worden maar dat is het meer dan waard.

varen op een bamboevlot naar de ban gioc waterval

Zwemmen

Niet overal is zwemmen toegestaan maar er zijn delen waar je even heerlijk een duik kunt nemen. Wees uiteraard voorzichtig.

De Nguom Ngao grot

Vlakbij de Ban Gioc waterval vind je de indrukwekkende Nguom Ngao grot. Je kunt ongeveer een kilometer diep deze kalkstenen grot in en totaal is de grot zo’n 2km diep. Het gedeelte wat je kunt belopen is prachtig verlicht.

nguom ngao grot

De grot staat ook wel bekend als de Tiger Cave. Volgens de legende werd de grot bewoond door zeer gevaarlijke tijgers en deze zouden allemaal getemd zijn door de heldhaftige lokale bevolking.

Meer bezienswaardigheden in de omgeving van Cao Bang en Ban Gioc

Eindeloos in de bus zitten voor slechts een bezoek aan de Ban Gioc waterval is misschien niet ideaal maar er is meer te doen in de omgeving van de Cao Bang provincie.

Ten eerste is er het prachtige landschap waar je al vanuit de bus half dromend van kunt genieten. Maar er is meer.

Zoals..

Lang Son

Een fraai bergachtig gebied vlakbij de grens met China. Je vind hier bijzondere lokale markten van etnische minderheden als de Tay, Hmong, Dao en Nung, de indrukwekkende Chi Lang Pass en in het nabijgelegen Dong Dang kun je een belangrijk oorlogsmonument bezoeken.

Quang Uyen

Quang Uyen is een district in de Cao Bang provincie wat zich uitstekend leent voor het maken van mooie trekkingen door de rijstvelden.

Overnachten in een traditionele homestay is wat je hier moet doen.

Ba Be Lake en National Park

Dichter bij Hanoi en ook zeker de moeite waard is het gebied van Ba Be National Park. Je kunt hier mooie trekkingen maken en ook een boottocht op het Ba Be Lake is meer dan de moeite waard. Een ideale bestemming als tussenstop tussen de Ban Gioc waterval en Hanoi.

Mooi man! En onze tours combineren al deze plekken met elkaar.

Tours naar de Ban Gioc Waterval

Voor een optimale ervaring in deze regio van Vietnam combineer je de Ban Gioc Waterval het beste met een bezoek aan Ba Be Lake. Je moet hier minimaal 3 dagen en 2 nachten voor uittrekken. Eventueel hierna gelijk doorreizen naar Ha Giang is ook een prima optie.

Voor de beste tours heb ik een mooie selectie gemaakt.

 • Ba Be Lake en Ban Gioc waterval tour 3 dagen 2 nachten ( kleine groep )
 • Ba Be Lake, Ban Gioc waterval en Ha Giang tour 6 dagen 5 nachten ( privé tour )
 • Overnachten bij een leuke homestay is echt een top ervaring.

  Heeft de Ban Gioc waterval je interesse gewekt en wil je meer? Lees dan ook eens dit artikel over de mooiste watervallen in Vietnam. Er zijn namelijk nog een paar fraaie te vinden in dit land. 

  Meer inspiratie:

  bericht van de schrijver

  Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

  Veel reisplezier,
  Thomas

  Thomas Dijkhuizen

  Laat een bericht achter


  Je emailadres wordt niet geplaatst.

  {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  VerrassendVietnam

  Nieuw!

  Alles wat je moet weten voor vertrek

  Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.