Feestdagen Vietnam 2024 en 2025

Heb je de mogelijkheid om de feestdagen in Vietnam mee te vieren dan is dat zeker een aanrader. De overheid van Vietnam heeft officieel 17 feestdagen vastgesteld, maar zoals je later zult zien zijn er nog een hoop andere feestdagen en festivals die gevierd worden en niet erkend zijn door de overheid.

De belangrijkste viering Tet Nguyen Dan, het Vietnamese nieuwjaar loopt volgens de maankalender waardoor deze vakantie altijd op een andere dag begint. Tijdens deze vakantie is het hele land in beweging, zeker tijdens de eerste dagen en je hebt kans dat vliegtuigen en bussen vol zitten. Reis je tijdens deze feestdagen dan is het aan te raden om vervoer wat langer van te voren vast te leggen. Ook tijdens de viering van Bevrijdingsdag en de daar op volgende vakantiedagen is het drukker dan normaal. Vanwege de economische groei in het land is er ook een enorme toename in lokaal toerisme waardoor prijzen tijdens deze feestdagen hoger zijn dan normaal.

Als een viering op een zaterdag of zondag valt wordt deze vrije dag doorgeschoven naar maandag.

In dit artikel kun je lezen wanneer de feestdagen vallen zodat je hier rekening mee kunt houden bij het plannen van je reis.

feestdagen vietnam

Feestdagen Vietnam 2024

Datum

Dag

Viering

1 jan

zo

Nieuwjaarsdag

9 feb

vr

Vietnamees oudejaarsavond

10 feb

za

Tet

11 feb

zo

Tet

12 feb

ma

Tet

13 feb

di

Tet

14 feb

wo

Tet

15 feb

do

Tet

16 feb

vr

Tet

17 feb

za

Tet

18 apr

do

Hung Koningen festival

19 apr

vr

Hung koningen festival

30 apr

di

Bevrijdingsdag

1 mei

2mei

3 mei

2 sep

wo

do

vr

ma

Dag van de arbeid

Bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag

onafhankelijksheidsdag

Feestdagen Vietnam 2025

Datum

Dag

Viering

1 jan

wo

Nieuwjaarsdag

28 jan

di

Vietnamees oudejaarsavond

29 jan

wo

Tet

30 jan

do

Tet

31 jan

vr

Tet

1 feb

za

Tet

2 feb

zo

Tet

3 feb

ma

Tet

4 feb

di

Tet

5 feb

wo

Tet

7 apr

ma

Hung Koningen festival

8 apr

di

Hung koningen festival

30 apr

wo

Bevrijdingsdag

1 mei

2mei

3 mei

2 sep

do

vr

za

di

Dag van de arbeid

Bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag

onafhankelijksheidsdag

Feestdagen en festivals in Vietnam bijwonen

Niet alle feestdagen en festivals worden uitbundig gevierd in Vietnam. Er zijn echter een aantal erg leuke vieringen om bij te wonen die je een goed inzicht geven in de cultuur van Vietnam. Ben je toevallig tijdens een van deze feestdagen in Vietnam dan is het een leuke aanvulling op je reis. We zetten de leukste feestdagen en festivals voor je op en rijtje.

Tet Nguyen Dan

Tet of Vietnamees nieuw jaar is het belangrijkste feest van het jaar. Dit is de tijd van het jaar dat het hele land in beweging komt. Overal zie je prachtige bloemenmarkten, mensen versieren hun huizen en iedereen is op weg naar familie om de dagen samen door te brengen. Er wordt heerlijk gekookt en de voorouders worden geëerd. Ook wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om familieleden en kennissen te bezoeken waarvoor normaal weinig tijd is. Een stad als Ho Chi Minh City is tijdens Tet een aparte plaats. De stad heeft ineens een paar miljoen minder inwoners en dat merk je. Veel dichte winkels en restaurants en het is heerlijk rustig in de normaal zo drukke straten.

Zo als wij onze kersthits hebben, zo hebben de Vietnamezen hun Tet hits.

Bevrijdingsdag

Deze feestdag die ook wel de val van Saigon genoemd wordt of dag van de hereniging staat stil bij de hereniging van Noord en Zuid Vietnam op 30 april 1975. In de grote steden is er meestal een parade die je kunt bijwonen overdag en vuurwerk in de avond.

Bloemenfestival in Dalat

Vietnam’s versie van de keuken hof in de vorm van een bloemenfestival. Lokale bloemkunstenaars vertonen hier hun kunsten. Het festival wordt elke twee jaar gehouden. Check de actuele data om te kijken of je er bij kunt zijn.

Koffiefestival in Buon Ma Thuot

De stad Bun Ma Thuot ligt in de centrale hooglanden van Vietnam. Elk jaar in maart komen hier koffieboeren, producenten, en liefhebbers van deze drank bijeen voor een interessant festival. Koffieliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

Da Nang vuurwerkfestival

Elk jaar in april is er een spectaculair vuurwerk festival in de meest moderne stad van Vietnam, Da Nang. Veel toeristen slaan de stad over maar ben je bijvoorbeeld in Hoi An dan kun je dit festival gemakkelijk bezoeken.

Het Mid-Herfst feest

Op de 15e dag van de 8e maan vindt dit festival feest plaats. Overal in de steden worden kraampjes opgebouwd waar traditionele mooncakes worden verkocht. Deze cake smaakt heel anders dan wat wij onder cake verstaan, maar je moet het zeker proberen. Verder zijn er drakendansen op straat en lopen de kinderen met lantaarns. Een goede plek om dit feest te kunnen zien is in de Chinese wijk ‘’Cho Lon’’ in Ho Chi Minh City.

Full moon festival Hoi An

Het full moon festival in Hoi An vindt plaats elke 14e dag van elke maan maand. De stad verandert dan in een sprookje. Alle lichten zijn uit en enkel verlicht met lantaarns. Het gehele oude centrum is vrij van verkeer wat dit een bijzonder festival maakt om bij te wonen. Vraag je hotel om de precieze data.

Ben je zelf nog op een leuk festival geweest of heb je leuke ervaringen met de feestdagen in Vietnam, laat een berichtje achter en tip je medereizigers.

Meer belangrijke tips voor je vertrekt. 

Uitgelicht

Reizen tijdens TET ( Vietnamees Nieuwjaar )

Lees verder
Reizen tijdens TET ( Vietnamees Nieuwjaar ) 2025
Het regenseizoen in Vietnam
Reizen tijdens het regenseizoen in Vietnam | Dit kun je verwachten
Lees verder
beste reistijd Vietnam
Beste reistijd Vietnam | Het klimaat, weer per maand en de seizoenen
Lees verder

bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achter


Je emailadres wordt niet geplaatst.

  1. In de lijst met feestdagen 2018 staat dat tet op zaterdag 15 februari begint. Maar in 2018 is 15 februari een donderdag ipv zaterdag…… ?. Wanneer start tet en hoeveelldagen precies?

    1. Bedankt voor de melding. Het is aangepast. De grootste drukte zal zich afspelen de dagen in aanloop naar 15 februari. Dan gaat iedereen vanuit de stad naar familie in de provincies. Dezelfde drukte is er als de mensen aan het eind van de vakantie weer teruggaan richting stad. Er tussen is het rustig maar verwacht minder keuze in vervoer. Meer info voor reizen tijdens TET hier: https://verrassendvietnam.nl/reizen-tijdens-tet-vietnamees-nieuwjaar/

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.