De Hang Mua Cave en het briljante uitkijkpunt – Dit mag je niet missen

Ik weet nog goed hoe ik mij voelde toen ik voor de eerste keer op de top van de Mua Cave ( Hang Mua ) stond.

Als een platgereden schildpad…

Maar oh oh wat was het de moeite waard. Het uitzicht vanaf Hang Mua over het unieke landschap van Tam Coc in de Ninh Binh provincie is fenomenaal. Het is alleen niet zo handig om de trappen op te gaan in de brandende zon om 12 uur ’s middags.

Op deze pagina vertel ik je alles over deze bijzondere plek. Een plek die niet mag ontbreken tijdens je reis door Vietnam.

Je komt hier eigenlijk niet voor de grotten

Zoals de naam suggereert kun je bij de Mua Cave een grot bezoeken maar dit is eigenlijk niet waarvoor je hier komt. Wil je de grot in ga dan aan de voet van de berg links van de trappen naar boven.

Voor spectaculaire grotten zijn er betere bestemmingen in Vietnam zoals Phong Nha en ook tijdens een boottocht door het nabijgelegen Trang An zie je mooiere grotten.

Waar je voor komt is het fantastische Hang Mua Viewpoint. Ga dus rechtdoor de trappen op en klim naar de top voor je beloning.

Het Hang Mua Viewpoint

Afhankelijk van je conditie loop in je in 15 tot 30 minuten naar de top van de berg naar het Hang Mua Viewpoint.

De trappen omhoog

Dit is waarvoor je komt. Het zicht op het landschap is spectaculair.

Zover het oog rijkt zie je kalkstenen rotsformaties, goudgele of felgroene rijstvelden en kronkelende waterwegen. Nu begrijp je gelijk ook waarom dit gebied te boek staat als Halong Bay On Land.

Het uitzicht over de Ngo Dong Rivier

Vanaf het Mua Cave Viewpoint kijk je aan één kant uit over de Ngo Dong Rivier. Tijd om de camera uit de tas te toveren want dit is een foto die in ieders reisalbum moet zitten. Als je een boottocht door Tam Coc maakt vaar je over deze rivier tussen de rijstvelden door.

Mua Cave Viewpoint

De Drakenberg

Over de lengte van de berg op de top vind je een standbeeld van een liggende draak.

De draak op de top van Hang Mua

Volgens Vietnamese legendes zouden de draken naar Vietnam gekomen zijn om de bevolking te beschermen. Ze deden dit door het creëren van bergen, rotsen en eilanden. Ze hebben hun taak dus goed volbracht.

Pagodes en torens

Andere iconische bezienswaardigheden op de top van de Mua Cave zijn de pagodes en torens.

Beste tijd voor een bezoek aan de Mua Cave

Zoals ik schreef in de inleiding kwam ik hier voor het eerst tijdens het middaguur tijdens de zomermaanden. Het is dan verschrikkelijk heet en je komt dan ook gebroken boven aan.

Kom je hier tijdens de wintermaanden dan kan het fris zijn. Een trui of jas komt dan goed van pas.

Het loont om vroeg op te staan voor de zonsopkomst of wat langer te wachten op de namiddag tegen de zonsondergang aan. Je vermijd zo ook de grotere groepen met dagjesmensen die op en neer vanuit Hanoi naar deze plak gaan.

Hoe je er komt

De Mua Cave ligt ongeveer 5km ten noorden van het dorp Tam Coc. Dit is een populaire plek om te verblijven met een groot aanbod aan homestays en leuke resorts en hotels. Bij vrijwel elke accommodatie kun je gebruik maken van gratis fietsen en je fietst er dus zo heen.

Als je bij Hang Mua aankomt moet je eerst nog een entreebewijs kopen. De kosten zijn VND100.000 per persoon.

Meer tips:

bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achter


Je emailadres wordt niet geplaatst.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.