Trang An boottocht: Een unieke ervaring tussen de rotsen

Ben je in het noorden van het land dan mag een boottocht door Trang An eigenlijk niet ontbreken op je to do list.

Het Trang An Landscape Complex is een door UNESCO beschermde werelderfgoed plaats. Vaak geduid als het Halong Bay On Land maar het gebied heeft wat mij betreft wel iets extra’s.

De kalmerende rust van de rivier, de rijstvelden en het omringende Karst gebergte maakt dit gebied uniek en bijzonder.

In dit artikel lees je wat je kunt verwachten van je bezoek aan Trang An en waarom deze plek zo de moeite waard is.

Het landschap van Trang An

Het Trang An Landscape Complex beslaat zo’n 6100 hectare en is in 2014 uitgeroepen tot UNESCO cultureel en natuurlijk erfgoed. Het gebied ligt op slechts 7km van Ninh Binh en iets verder van Tam Coc.

Dit gebied is ook een stuk rustiger dan Tam Coc en bied ook prima mogelijkheden om te overnachten in een mooie natuurlijke omgeving.

De smalle zandpaden rondom maken dat Trang An ook uitstekend op de fiets te verkennen is. Ik heb dit gebied dan ook niet voor niets opgenomen in mijn lijst met de leukste plekken om te fietsen in Vietnam.

De bijzondere boottocht door het Trang An Landscape Complex

De Trang An boottocht is waar de meeste toeristen voor komen. Het landschap wat je tijdens de boottocht ziet is te vergelijken met dat van de boottocht in Tam Coc maar is een stuk minder toeristisch.

Zeker als je vroeg in de ochtend gaat dan ben je de dagjesmensen uit Hanoi voor zodat je optimaal van de rust kunt genieten.

Vaarroutes

Er zijn 3 vaarroutes waaruit je kunt kiezen met elk een verschil in afstand en tijdsduur. Je moet er op zijn minst twee uur voor uittrekken.

kaart-vaarroutes-trang-an

Route 1: De langste vaarroute ( 3,5 – 4 uur )

Vertrekpunt – Trinh Tempel – Toi Grot – Sang Grot – Nau Ruou Grot – Tran Tempel – Ba Giot Tempel – Khong Tempel – Quy Hau Grot

Route 2: Middelgrote vaarroute ( 2,5 – 3 uur )

Vertrekpunt – Lam Grot – Thanh Cao Son Tempel – Vang Grot – Thanh Truot Grot – Suoi Tien Tempel – Dai Grot – Hanh Cu Vu Lam Tempel – Kong Skull Island Film Set

Route 3: Korte vaarroute ( 2 uur )

Vertrekpunt – Trinh Tempel – Dot Grot – May Grot – Suoi Tien Tempel – Dia Linh Berg – Dai Grot – Hanh Cung Vu Lam Tempel – Kong Skull Island Film Set

De middelgrote vaarroute heeft de meeste variatie aan grotten, tempels en open lucht. Ben je minder geïnteresseerd in de grotten en tempels en kom je vooral voor het landschap dan is route 3 je beste optie. Bij deze route vaar je vooral door de open lucht.

Prijzen en openingstijden

De entreeprijs is 200.000 VND en er kunnen maximaal 4 personen in een roeiboot. Ben je met 2 personen dan kun je wachten op andere toeristen om de kosten te delen of betaal 800.000 VND voor een privé boot.

Trang An is elke dag geopend van 7.00 – 16.00.

Tours

Wil je een mooie tour door dit gebied maken neem dan eens een kijkje in ons aanbod van Vietnam Tours of neem contact op voor een bouwsteen op maat. Verrassend Vietnam organiseert prachtige fiets en boottochten door Trang An.

Bezienswaardigheden in Trang An

Om je een idee te geven van de bezienswaardigheden van Trang An beschrijf ik hieronder kort de belangrijkste en wat je er van kunt verwachten.

Grotten

In Trang An  zijn ongeveer 48 grotten te vinden variërend in grootte. Een aantal van deze grotten verbinden de rivier met een gedeelte aan de andere kant van de berg. Je vaart dan door deze nauwe grotten van het ene naar het andere gebied. Kijk uit voor je knar als je nogal lang bent.

Effe bukken....

Karst gebergte

Het Karst gebergte van Trang An kan zich kwa schoonheid meten met dat van Halong Bay. Persoonlijk vind ik het zelfs mooier vanwege de kalme rivier die door het landschap gaat en de omliggende rijstvelden.

Het landschap is hier bizar mooi.

De Kong Skull Island filmset

Vaar je route 2 of 3 dan stop je ook bij de film set van Kong Skull Island. Op deze set hebben ze het Tribal Village uit de film nagebouwd. Leuk voor de kinderen.

Het tribal village uit de film Kong: Skull Island

Tempels

Het gebied is ook een belangrijke religieuze plek en huisvest een aantal prachtige tempels die opgaan in de kleuren van het landschap. De Trinh Tempel en de Hanh Cung Vu Lam Tempel zijn de meest in het oog springende in het gebied.

De iconische tempel in het water.

De leukste tours naar bijzondere bestemmingen

Op zoek naar tours buiten de gebaande paden zodat je het echte Vietnam kunt ervaren? Dan hebben we een prachtig touraanbod voor je klaar staan.

Hoe je er komt

Trang An is snel te bereiken vanuit Hanoi en is daarom een populaire bestemming voor dagtrips. De rit duurt zo’n 2 uur per taxi of bus.

Vanuit Ninh Binh of Tam Coc is het een kort ritje per scooter of taxi.

Ontdek meer:

bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achter


Je emailadres wordt niet geplaatst.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.