• Home
 • |
 • Blog
 • |
 • Vervoer
 • |
 • Reizen met de Easyriders in Vietnam – Gewoon onvergetelijk

Reizen met de Easyriders in Vietnam – Gewoon onvergetelijk

Ok, als je dit leest dan heb je een pagina gevonden over een activiteit die gewoon niet mag ontbreken op je rondreis door Vietnam.

Ik heb het over een trip achterop de motor van de Easyriders in Vietnam. De kans bij uitstek om het land in al haar puurheid en schoonheid te ervaren zoals je dat zonder gids nooit zelf zou kunnen.

Het is een artikel over je nieuwe reismaten, herinneringen voor in de kroeg en foto’s voor op de koelkast. En ja, het is voor alle leeftijden.

Het ontstaan van de Easyriders in Dalat en de verspreiding over Vietnam

De Easyrider tours zijn ontstaan in de stad Dalat in de Centrale Hooglanden van Vietnam. Een groep studenten zocht daar regelmatig toeristen op om hun Engels te oefenen en besloten om ze uit te nodigen voor ritten achterop de motor door het omringende platteland. Zo wilden ze hun cultuur en kennis over het gebeid delen met hun nieuwe buitenlandse vrienden.

Ze merkten dat dit zo goed aansloeg dat ze besloten om van deze hobby hun werk te maken. Ze noemden zichzelf EasyRiders naar de film Easy Rider uit 1969. Al rijdend door het ruige landschap met bergen, watervallen en uitgstrekte bossen van de Centrale hooglanden wonnen ze de harten van de toeristen.

Reizen met de Easyriders

Lege wegen, prachtige landschappen en een onwijs gevoel van vrijheid.

De populariteit van de Easyrider tours bleef niet onopgemerkt en al snel ontstonden er Easyriders in een groot aantal plaatsen in Vietnam.

De man met het boekje

Op veel plekken in het land in de toeristische gebieden wordt je als toerist dan ook regelmatig benaderd door een man met een boekje. Dit is dan een onafhankelijke Easyrider en in zijn boekje hebben verschillende toeristen hun ervaringen met hem uitgebreid opgeschreven. Ja echt met een pen zoals dat ging voor de opkomst van dat verschrikkelijke Tripadvisor. Het is een leuke manier om in contact te komen en samen een tour vorm te geven.

Waarom is een trip met de Easyriders zo tof?

Als je aan reizigers vraagt wat hun mooiste herinnering is aan hun reis door Vietnam dan zullen een hoop mensen zeggen dat de trip met de Easyriders het leukste was.

Dit komt denk ik ten eerste door de vrijheid die je voelt als je achterop de motor zit. Het geluid en het gevoel van de wind en het ene na het andere fabelachtige landschap dat langs flitst maakt indruk.

Easyrider tour

Je bent ook meer in het moment tijdens zo’n rit, kijkt niet constant door je cameralens naar de wereld en je bent ook niet steeds in gedachten over welke foto je nu weer gaat maken of hoe je punten kunt scoren op social media.

Je komt ook op plekken die super echt aanvoelen. Want laten we eerlijk zijn, meestal koop je een reisgids en maak je een rondje langs de daar beschreven bezienswaardigheden. Samen met miljoenen anderen. De Easyriders laten je plekken zien waar de hordes toeristen nog niet komen en waarschijnlijk ook nooit zullen gaan komen.

De beste plekken om een Easyrider tour te doen in Vietnam

Zoals je inmiddels wel begrijpt moet je ten minste één Easyrider tour in Vietnam gedaan hebben. En als je het doet dan moet je een mooie route kiezen. Ik zet hieronder de meest populaire Easyrider routes in Vietnam op een rijtje.

De Ha Giang Loop

De Ha Giang Loop is een meerdaagse route door magistrale berglandschappen in Noord Vietnam. Je moet hier minimaal twee dagen voor uittrekken maar drie of vier dagen zou helemaal mooi zijn. De Ha Giang Loop wordt ook door veel reizigers zelf gereden maar ik zou aanraden om dit achterop bij een Easyrider te doen. Je moet niet onderschatten hoe inspannend het is om door de slingerwegen in dit gebied te reizen en als je zelf rijdt kun je de omgeving minder goed op je in laten werken.

Achterop de motor over de Hai Van Pass

Dit is met afstand de mooiste route die je in één dag af kunt leggen. De route van Hue naar Hoi An ( of in omgekeerde richting ) over de wereldberoemde Hai Van Pass is van ongeëvenaarde schoonheid. Berglandschappen wisselen zich af met vergezichten over de oceaan, stops bij watervallen en ritjes over verborgen plattelandsweggetjes.

Dit is de tour die ik vrijwel altijd opneem in onze georganiseerde rondreizen door het land en met reden. Veel reizigers geven aan dat deze dag één van de hoogtepunten van de reis was.

Dalat countryside tour

Uiteraard mag een Easyrider trip niet ontbreken als je Dalat bezoekt. Dit is waar het allemaal is begonnen en het landschap rond de stad is fantastisch. Je rijdt door valleien, bezoekt watervallen en stopt bij koffieplantages.

In 2 dagen van Dalat naar Mui Ne of Nha Trang

Dit is een van de beste Easyrider tours om op te nemen als je tijdens je reis Dalat wilt combineren met een van de kustplaatsen zoals Mui Ne of Nha Trang. Je kunt deze afstand in één dag afleggen maar leuker is om er twee dagen van te maken. Je kunt dan een stop maken bij het Lak Lake in de Centrale Hooglanden voordat je verder afzakt naar de super mooie kustgebieden van het zuiden van Vietnam.

Lees ook:

bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achter


Je emailadres wordt niet geplaatst.

 1. Dag Thomas

  Leuk om te lezen, we willen met 2personen de Dalat naar Nha Trang route nemen met easyriders. Dan met tussenstop in Vinh Hay Bay voor een paar uur.
  Lukt dat op 1 dag, en kunnen ze ons dan afzetten naar vraag ? (in ons geval op het treinstation van Nha Trang) Kun je easyriders van tevoren boeken aangezien we op doorreis zijn naar Da Nang willen we zeker zijn dat we daar tijdig aankomen

  We horen graag,
  Gerhard & Chantal

  1. Dag Gerhard,

   Qua reistijd lukt dit maar ik weet niet zeker of de route dan verlegd wordt en je andere mooie dingen mist. Ik kan dit uiteraard voor je uitzoeken en de tour boeken. Graag contact per email dan.

   Groeten,
   Thomas

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.