Phu Quoc- Vietnams Eiland paradijs

Welkom op Phu Quoc Island

kristalhelder water, wuivende palmbomen en dineren op het strand. Welkom op Phu Quoc. Dit prachtige eiland is gelegen in de golf van Thailand op zo'n 45 km van het Vietnamese vasteland. Ben je op zoek naar een strandvakantie en wil je maximaal genieten van de zon dan moet je naar hier naartoe. Het aanbod aan resorts, restaurants en activiteiten zorgt ervoor dat je je geen moment verveelt. Phu Quoc heeft voor elke toerist wel iets. Of je nu op zoek bent naar budget accommodatie of een luxe resort. Ga hiken in het nationale park, snorkelen rond de An Thoi eilanden, verken het eiland per scooter of blijf gewoon de hele dag relaxen op een van de prachtige stranden.

Op deze pagina kun je alle informatie vinden om je trip naar Phu Quoc tot een succes te maken. Het eiland is volop in ontwikkeling en verandert in sneltreinvaart. Ga dus snel om nog iets van de authentieke charme van dit oorspronkelijke viiserseiland mee te maken.​

Phu Quoc reisgids

Alles wat je moet weten over Phu Quoc lees je in de complete reisgids.

  • Hoe kom je er
  • Wat moet je zeker doen en zien
  • Waar kun je het lekkerste eten
  • Waar vind je de mooiste stranden

Phu Quoc hotelgids

Lees hier alles over:

  • Luxe hotels en resorts
  • Middenklasse hotels en resorts
  • Budget hotels en bungalows

Top 5 op Phu Quoc

1. Bezoek Bai Sao

Phu Quoc

Het mooiste strand op Phu Quoc ''Bai Sao'' vind je in het zuiden van het eiland. Het zand is hier hagelwit en het kristalheldere blauwe water schittert in de zon. Dit is het strand uit de reisgids. Ga snel voordat de grote resorts het strand overnemen.

An Thoi Phu Quoc

2. Tour langs de An Thoi eilanden

Snorkelen rond de kleine An Thoi eilanden in het zuiden van Phu Quoc is een heerlijke dagbesteding. Het water is helder en je kunt genieten van vele soorten gekleurd koraal en vissen. ​Ga mee met een tour of charter je eigen boot bij een van de vissers in An Thoi. 

3. Zonsondergang op Long Beach

Phu Quoc

De beste zonsondergang in Vietnam zie je op Long Beach, het populairste strand op Phu Quoc. Strijk neer bij een van de restaurantjes of beachbars en geniet van een hapje en een drankje terwijl de zon langzaam de zee in zakt. 

4. Verken Phu Quoc met de scooter

Phu Quoc

Voor het echte gevoel van vrijheid verken je Phu Quoc op twee wielen. Laat je verrassen door authentieke vissersdorpjes en verlaten stranden. Zorg er wel voor dat je goed verzekerd bent.

5. Ga eten op de  Dinh Cau avondmarkt

Phu Quoc nightmarket

Geniet van vers gegrilde vis, krab, kreeft, oesters en andere schelpdieren op de Dinh Cau night market. En na het eten kun je nog de nodige souvenirs inslaan op de markt. Sinds juni 2016 is de avondmarkt verplaatst naar een locatie aan de rivier.


Lees meer over het eiland 

__CONFIG_post_grid__{"tve_lb_type":"tve_post_grid","teaser_layout":{"featured_image":"true","title":"true","text":"true","read_more":"true"},"text_type":"summary","grid_layout":"horizontal","post_types":{"post":"true","page":"false","attachment":"false"},"posts_per_page":"3","posts_start":0,"orderby":"date","order":"DESC","recent_days":"0","filters":{"category":"Phu Quoc","tag":"","tax":"","author":"","posts":""},"columns":"3","display":"grid","layout":["featured_image","title","text"],"security":"c8f2658459","action":"tve_do_post_grid_shortcode","exclude":"1267","image-height":"200","read-more-text":"Lees verder","font-size":"22","item_title_class":""}__CONFIG_post_grid__

Het klimaat op Phu Quoc

Phu Quoc heeft een tropisch klimaat wat betekent dat er een droog en een nat seizoen is. 

Droog seizoen-november tot mei

​Voor de beste omstandigheden ga je in deze maanden. De lucht is blauw, de zee is kalm en er valt bijna geen regen. De prijzen van hotels liggen ook wat hoger in deze periode en vooraf boeken is aan te raden. Zeker tijdens de TET vakantie kan het erg druk worden.

​Regenseizoen-juni tot oktober

​Tijdens het regenseizoen is met name de oostkant van het eiland een stuk wilder. Bai Sao is dan een stuk minder mooi. Maar over het algemeen valt het best mee. De meeste dagen valt er een hevige bui waarna de lucht weer opklaart. Een blik op het weerbericht is meestal genoeg vlak voordat je naar het eiland wilt gaan. Een andere strandbestemming tijdens het regenseizoen zou Nha Trang kunnen zijn wat door het eigen microklimaat veel minder regen heeft tijdens het regenseizoen.

Phu Quoc klimaat

Een paradijs voor de strandliefhebber

Benieuwd naar de mooiste stranden op het eiland. Als je deze 5 bezoekt kom je aan je portie bountystrand. Op de Engelstalige website over Phu Quoc lees je nog veel meer informatie over het eiland.

infographic met de beste stranden op Phu Quoc