Ben Tre: DE plek voor een dagexcursie in de Mekong Delta - verrassendvietnam.nl

Ben Tre: DE plek voor een dagexcursie in de Mekong Delta

Ben Tre

Welkom in de kokosnootstad. Ben Tre staat bekend om zijn grote kokosnootproductie en de vele soorten heerlijk snoepgoed ( keo dua) die er van gemaakt worden. De stad was lange tijd moeilijk bereikbaar vanuit Ho Chi Minh City maar sinds de bouw van een nieuwe brug over de Mekong is de stad nu in 2 uur te bereiken, wat het een ideale plaats maakt voor reizigers die graag de het leven in de Mekong Delta willen zien maar niet de tijd hebben voor een uitgebreide trip. De stad heeft een levendige kade langs de rivier waar het een komen en gaan is van boten vol met kokosnoten. In de avond veranderd de kade in een levendige avondmarkt.

Ondanks de goede bereikbaarheid krijgt deze bestemming nog niet de grote bezoekersaantallen zoals in het nabijgelegen My Tho. Dit maakt de stad een perfecte bestemming voor reizigers die het echte authentieke Mekong Delta leven willen zien. Ben je niet op een georganiseerde tour of heb je weinig tijd dan is dit de stad die je moet bezoeken in plaats van het meer toeristische en hectische My Tho.

Ben Tre rivier

De rivier op in Ben Tre

Hoe kom je in Ben Tre?

De gemakkelijkste manier van reizen in de Mekong Delta is nog steeds door met een georganiseerde tour mee te gaan. Vanuit Ho Chi Minh City kun je gemakkelijk een dag tour of twee daagde tour boeken naar Ben Tre. Loop een reisbureautje binnen of regel dit via je hotel. Wil je op eigen gelegenheid gaan, laat dan je hotel een bus ticket voor je reserveren. De bussen vertrekken vanuit district 5 in Ho Chi Minh City wat een korte taxirit van het centrum is. Vraag de chauffeur om je te droppen in de omgeving rond de rivierkade Huong Vuong. Hier vind je genoeg keuze in hotels.

ben tre

Huong Vuong kade

Bezienswaardigheden in Ben Tre

Verwacht geen groot aanbod aan bezienswaardigheden in de stad. Het gaat meer om de ervaring en het zien hoe de mensen hier leven. Het leuke is dat je hier nog maar weinig andere toeristen tegenkomt. Zeker in de avond als de dagjesmensen alweer in de bus terug naar Ho Chi Minh City zitten.

Boottochten 

ben tre

Vogelspotten in Ben Tre

Dit is waarvoor reizigers naar de Mekong Delta komen. De eindeloze kanalen en waterwegen geven je een prachtig beeld van hoe de mensen hier leven. Je kunt kiezen uit 2 of 3 uur durende tochten waarbij je door de nauwe kanalen rond de stad vaart. Ook een stop bij een keo dua ( kokosnoot snoep )fabriekje is zeker leuk om te doen.

Je kunt boottochten boeken bij het vertrekpunt tegenover het Viet Uc hotel aan de Huong Vuong kade. Wil je geld besparen op je boottocht ga dan de brug over en regel een boot bij een van de kapiteins daar. Afhankelijk van je onderhandeling skills betaal je tussen de 100.000 en 200.000 VND voor een tocht.

Ben Tre

De omgeving rond Ben Tre

Ben Tre

Leven in de Mekong Delta

Ben Tre

Vervoer in Mekong style

De rivierkade ( Huong Vuong )

Een wandeling over de kade mag zeker niet ontbreken bij een bezoek aan deze unieke plek. Hier zie je de boten hun kokosnoten lossen, oude mooie winkelpanden en de handel waarvoor de Mekong Delta bekend om staat. In de avond verandert het geheel in een leuke avondmarkt. 

Ben Tre

Ben Tre kade

avondmarkt ben tre

Bijna klaar voor de avondmarkt

Ben Tre

Offerbloemen

Ho Truc Giang

Dit kleine meertje niet ver van de kade is een leuke plek om in de avond rond te hangen. Er zijn veel coffeeshops te vinden en het is er lekker rustig. In de straten rondom het meer zijn talloze eettentjes te vinden. Dit is ook de plek voor reizigers die op zoek zijn naar goedkope overnachtingsmogelijkheden.

Cho Ben Tre

De lokale markt (Cho) vind je aan de kade. Deze overdekte markt is er een zoals je ze veel ziet in de Mekong Delta. Afgeladen met stalletjes die de meest exotische producten verkopen. De markt is leuk om doorheen te lopen en levert altijd wel wat leuke foto’s op.

Ben Tre

Centrale markt van Ben Tre

Eten en drinken in Ben Tre

Het beste eet je in het gebied rond de avondmarkt. Je vindt er een groot aanbod aan streetfood en kleine restaurantjes. Waar Pho vooral populair is in andere delen van het land is hier de noodle soep ‘’Hu Tieu’’ het meest gegeten gerecht. Probeer ook het heerlijke ‘’Bo La Lot’’. Dit gerecht bestaat uit koude noodles, verschillende kruiden en sla en heerlijk gekruid rundvlees is La Lot bladeren gerold. Al deze ingrediënten rol je in rijstpapier en dip je in een heerlijke saus. Er zitten een aantal prima Bo La Lot tentjes in de straat Nguyen Trung Truc.

Accommodatie in Ben Tre

Voor goedkope guesthouses voor backpackers is er een ruim aanbod rond Ho Truc Giang ( zie kaart ). De meeste zijn niet op boekingssites te vinden. Luxere hotels vind je aan de rivierkade waarvan het Viet Uc hotel de beste optie is. Vanaf 23 Euro per nacht is dat een goede deal.

Hotel tips

Charming Countryside Homestay

Charming Countryside Homestay in Ben Tre

Gelegen in een prachtige plattelandsomgeving. Deze homestay laat je de beste kant van Ben Tre zien. De kamers zijn simpel en schoon. Je kunt gratis gebruik maken van fietsen.

Mango Home Riverside

Mango Home Riverside in Ben Tre

Het Mango Home Riverside hotel ligt op een prachtige locatie aan de rivier. De kamers zijn luxe en er is een mooi zwembad aan de rivieroever. Prima prijs/kwaliteitsverhouding.

Voor meer hotels in Ben Tre bekijk mijn uitgebreide hotelgidsen per bestemming met daarin de beste hotels in Vietnam.

Kaart van Ben Tre​

Leave a Comment: