Chau Doc | Drijvende dorpjes in de Delta

chau doc

Bijna op de grens met Cambodja in Vietnam’s An Giang provincie vind je de relatief kleine stad Chau Doc. Veel reizigers bezoeken de stad om daarna per boot door te reizen naar de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh. De stad zelf heeft niet onwijs veel om te bezichtigen maar het is de omgeving op de rivier en het omliggende platteland wat een bezoek hier zeker de moeite waard maakt.

Waar het in andere Mekong Delta plaatsen vaak draait om de nauwe kanaaltjes en het plattelandsleven is de grootste attractie van Chau Doc om te zien hoe de mensen leven op het water van de visvangst. De drijvende huizen op de rivier geven je een prima beeld van het leven op het water. Wat je ook zeker niet moet missen is een bezoek aan een van de Cham minderheden dorpjes.

Je hebt aan een dag genoeg om de stad en omgeving te verkennen voordat je doorreist en er zijn genoeg goede hotels en restaurants in de stad om je ook in de avond te vermaken.

De stad is ook een stop op een van de vele Mekong Delta cruises die je kunt boeken.

Beste reistijd voor Chau Doc

De stad is het gehele jaar door goed te bezoeken. Het regenseizoen start in juni en loopt door tot begin november. Meestal valt er een hevige bui aan het einde van de dag en de meeste regen valt in september en oktober. De beste tijd om de stad te bezoeken is tussen november en mei, maar verwacht hoge temperaturen in april en mei.

Hoe kom je er?

De gemakkelijkste manier van reizen door de Mekong Delta is nog steeds door gebruik te maken van een georganiseerde tour, maar ook voor de onafhankelijke reiziger is deze bestemming goed te bereiken.

Per bus

Reistijden in de Mekong Delta zijn altijd afhankelijk van de drukte op de weg maar houdt de volgende tijden aan.

  • Can Tho - Chau Doc 3 uur
  • Ha Tien - Chau Doc 3 uur
  • Ho Chi Minh City - Chau Doc 8 uur

Bezienswaardigheden in Chau Doc

chau doc vietnam

Cham moskee in Chau Doc

De stad zelf is niet zo heel erg mooi maar een wandeling door de stad is wel leuk als je extra tijd hebt. Er is een mooie pagode naast het marktplein die de moeite waard is, maar wat echt mooi is zie je op het water. De drijvende huizen worden gebruikt om vis te fokken. Onder de huizen zit een afgesloten deel waar de locals de vissen laten groeien tot zij groot genoeg zijn voor de verkoop. Het gezicht van deze drijvende dorpjes is erg indrukwekkend en als je de mogelijkheid hebt moet je dit zeker vroeg in de ochtend doen vanwege het prachtige licht wat je ongetwijfeld mooie foto’s oplevert.

chau doc

Het water op in Chau Doc

Een andere leuke bezienswaardigheid is een Cham dorpje, De Cham zijn een moslim minderheid en je kunt een aantal van deze dorpjes vinden in de omgeving van de stad.

Deze bezienswaardigheden zijn altijd onderdeel van georganiseerde tours. Wil je op eigen gelegenheid een boottochtje regelen die je dit laat zien, loop dan in de ochtend naar het kantoor op de kade om een boot te charteren. Wij betaalden VND 400.000 voor een 3 uur durende tour langs de drijvende dorpjes en Cham minderheden. Zie kaart voor het vertrekpunt.

chau doc

Paalwoningen op de rivier

chau doc

Leven op het water

chau doc

Visteelt vanuit huis

Heb je nog tijd om de omgeving te rond Chau Doc te verkennen dan kun je nog langs de Sam berg gaan. Deze heuvel geeft je een mooi uitzicht over het omliggende platteland.

Zin gekregen in een reis door Vietnam?

Stel dan je eigen droomreis samen door te kiezen uit de beste tours of laat een individuele rondreis op maat samenstellen. Zo wordt je vakantie gegarandeerd een succes. 

Van Chau Doc naar Phnom Penh per boot

De reis per boot van Chau Doc naar Phnom Penh is een leuk onderdeel van je reis. Reizen over het water heeft altijd iets magisch en zeker deze omgeving maakt dat je de tijd vergeet en lekker geniet van het prachtige landschap van de Mekong Delta.

De boten vertrekken vanaf het kantoor nabij het Victoria hotel en vertrekken om 7 uur in de ochtend.

Reken op een reistijd van 5 uur. Belangrijk is om pasfoto’s en Amerikaanse dollars bij je te hebben voor het Cambodjaanse visum.

Accommodatie

Vanwege de vele tour groepen die de stad aandoen heb je hier een goede keuze aan hotels. Voor luxe en comfort ga je het beste gelijk naar het prachtige Victoria Chau Doc hotel gelegen aan de rivier. Verder zijn er een hoop prima hotels te vinden aan het marktlein en in de straten Bach Dang, Chi Lang en Nguyen Huu Canh die allemaal uitlopen op de rivieroever. Zie kaart

Eten en drinken

In de straatjes aansluitend op het marktplein vind je genoeg Vietnamese eettentjes. In de avond zitten de locals op plastic krukjes rond het plein. Een aanrader is om het heerlijke kokosnootijs te proberen daar ( Kem Dua ). Voor pizza en gebak bezoek je het Memory café op 57 Nguyen Huu Canh.

Hotel tips

Victoria Hotel Chau Doc

Victoria Hotel Chau Doc

De beste optie in Chau Doc. Het victoria hotel biedt luxe kamers met een mooi uitzicht over de rivier.Er is onder andere een zwembad en een spa. 

Murray Guesthouse

Murray Guesthouse

Dit guesthouse ligt in de stad op kleine afstand van de rivier en het vertrekpunt voor tours. De kamers zijn simpel maar brandschoon. Een prima prijs/kwaliteitsverhouding.

Kaart van Chau Doc

Dit vind je misschien ook leuk..

Uitgelicht

De Mekong Delta: Alles wat je niet mag missen

Lees Verder
Mekong Delta – Bezienswaardigheden, fietsen en tours
Ha Tien Vietnam
Ha Tien
Lees Verder
Can Tho
Can Tho en de Cai Rang drijvende markt
Lees Verder
An Binh Island Vinh Long
Vinh Long: De plek voor een authentieke homestay
Lees Verder
ben-tre
Ben Tre | Wat een prachtbestemming
Lees Verder

bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achter


Je emailadres wordt niet geplaatst.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.