Vinh Long: De plek voor een authentieke homestay

An Binh Island Vinh Long

Welkom in Vinh Long. Deze chaotische Mekong Delta stad heeft op het eerste gezicht weinig charme, maar voor wie de tijd neemt om deze stad te verkennen kan wel zeker dat echte Mekong Delta gevoel ervaren. De stad is vaak onderdeel van Mekong Delta tours die vertrekken vanuit Ho Chi Minh City ( Saigon ) en een een bezoek brengen aan de Cai Be floating market en overnachten in een homestay op het nabijgelegen An Binh island.

Voor degene die op eigen gelegenheid naar Vinh Long reizen is het aan te raden om in het gebied rond To Thi Huynh te verblijven ( zie kaart ). Hier vind je een goede keuze aan hotels en restaurants alsmede het vertrekpunt van de toerboten en de pond naar An Binh Island.

Heb je de tijd om ook nog naar Can Tho te gaan skip dan de drijvende markt in Vinh long en focus je op het fietsen op An Binh eiland en bezoek de grotere en indrukwekkende drijvende markt in Can Tho.

Hoe je er komt

Kom je vanuit een andere plaats in de Mekong Delta dan is het aan te raden om in ieder geval voor 11 uur in de ochtend bij het plaatselijke busstation te zijn. Eerder is beter zodat je altijd wel een bus hebt naar Vinh Long.

Vanuit Ho Chi Minh City ( Saigon)

Bus tickets zijn gemakkelijk te boeken bij je hotel of bij phuong trang buslines ( futa). De afstand is ongeveer 140 kilometer en neemt zo’n 3 uur in beslag.

Bezienswaardigheden en activiteiten in Vinh Long

Ondanks de op het eerste oog chaos die er heerst in de stad heeft Vinh Long zeker enkele erg interessante bezienswaardigheden. Wij raden aan om het grootste gedeelte va je tijd door te brengen op An Binh Island zodat je een goed inzicht krijgt van het leven in de Mekong Delta.

vinh long

Vinh Long

Cho Vinh Long

Verblijf je niet in een homestay, dan ben je ongetwijfeld niet ver verwijderd van de centrale markt. Deze markt is voor een deel overdekt en is van buiten omringd met kraampjes die voornamelijk vele soorten tropisch fruit verkopen. Dit is een samenkomen van de meest exotische kleuren, geuren en smaken en voor velen een uitgelezen mogelijkheid om de camera overuren te laten draaien.

Vinh Long markt

De centrale markt van Vinh Long

vinh long straatleven

Handel en Wandel, Vinh Long

vinh long

Vriendelijke mensen op de markt

Boottochten rond Vinh Long

Vanaf de rivieroever naast het phuong thuy restaurant vertrekken de boten voor een tocht over de rivier en een bezoek aan de drijvende markt. Sta vroeg op zodat je de activiteit op het water kunt mee maken. Vanaf een uur of 11 stopt de meeste activiteit op het water omdat de verkopers dan terug gaan voor de middag rust.

Fietsen of wandelen op An Binh Island

An Binh Island heeft alles wat je van een bezoek aan de Mekong Delta kunt verwachten. Vriendelijke locals, nauwe paadjes, indrukwekkende natuur en authenticiteit. De meeste reizigers zullen op dit eiland in een homestay verblijven. Verblijf je in Vinh Long zelf dan is het eiland gemakkelijk te bereiken met de pond. Het beste verken je het eiland per fiets. Dit is één van de vijf beste plekken om te fietsen in Vietnam dus doe er je voordeel mee.

an binh island

An Binh Island

vinh long

Bepakt en bezakt

Fietsen zijn te huur bij vrijwel elke homestay op het eiland. Verwacht geen goede kwaliteit fietsen maar het terrein is vlak dus het kost je niet veel energie. Er zijn ook genoeg plekken om even te stoppen voor een drankje op het eiland zodat je niet hoeft te zeulen met flessen water.

vinh long

Zorgeloze locals, An Binh Island

Eten en drinken 

Er zijn enkele restaurants aan de rivier oever die de moeite waard zijn. Verder zijn er een hoop simpele straattentjes in het gebied rond de centrale markt. Zijn de geuren rond de markt je iets te intens ga dan naar phuong thuy aan de rivier voor kip met friet.

Hotel tips

Vinh long heeft een goed aanbod aan hotels. Allemaal gelegen rond de rivieroever en de aansluitende straatjes ( zie kaart )

Het leukste is echter om in een homestay op An Binh eiland te overnachten. Dan zit je midden in het echte Mekong Delta leven. De homestays zijn goed geprijsd en de eigenaars zetten ook nog eens heerlijk eten op tafel.

Ngoc Phuong Homestay

ngoc phuong homestay in vinh long

Deze homestay is prima gelegen vlakbij de pond op An Binh eiland. Fietsen zijn gratis te gebruiken om het eiland te verkennen en het ontbijt is inbegrepen.

Bay Thoi Homestay

Bay Thoi homestay op het eiland An Binh in Vinh Long

Ook uitstekend gelegen op An Binh eiland. Leuk is dat ze hier naast gratis fietsen ook ee gratis kookles aanbieden. Het ontbijt is inbegrepen.

Kaart Vinh Long en An Binh Island​

.

Meer toffe bestemmingen in de Mekong Delta

bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achter


Je emailadres wordt niet geplaatst.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.