Fietsen in Vietnam | De 5 leukste plekken

Fietsen in Vietnam, dat klinkt als een opgave.

Hitte, regen, gaten in de weg, overstekend wild en achtervolgd worden door honden.

Heb je nog zin?

Maar zonder dollen, fietsen in Vietnam is geweldig en je moet zeker één of meerdere keren op de fiets gezeten hebben tijdens je vakantie.

In dit artikel lees je waar je de mooiste plekken vind om te fietsen en krijg je tips en tricks om veilig de weg op te gaan. En ook de lange afstandsfietser komt aan zijn of haar trekken want een tocht van een paar weken op de fiets is best makkelijk te plannen.

De 5 leukste fietsroutes in Vietnam

Ik begin met de beschrijving van een paar mooie fietsroutes in Vietnam die je als dagtrip kunt doen. Deze fietsroutes zijn goed te doen voor reizigers van alle leeftijden, soms met tour of op eigen gelegenheid.

Begin maar met trappen…

1. Fietsen door Hanoi en de Rode Rivier Delta

De beste manier om onbekend Hanoi te ontdekken is met een fietstour. Zie daarvoor onze Hanoi tour. De fietstour is los te boeken en is de ultieme kennismaking met Vietnam.

Tijdens deze fietstocht kom je op plekken die je zelf nooit zou vinden en fiets je verder door het gebied dat bekend staat als de Rode Rivier Delta.

Dikke aanrader.

Lees meer over fietsen in Hanoi en welke plekken je dan zoal bezoekt. 

fietsen in hanoi

Tijdens de fietstour in Hanoi kom je ook op het platteland terecht

2. Fietsen in Tam Coc en Trang An

Mijn favoriete bestemming in Vietnam om te fietsen is het platteland rond Trang An en Tam Coc in de provincie Ninh Binh. Dit gebied wordt ook wel Halong Bay op het droge genoemd dus je begrijpt dat dit een prachtig gebied moet zijn.

Je kunt met name de omgeving rond Tam Coc prima op eigen gelegenheid verkennen. De wegen zijn in goede staat en er is weinig verkeer. En ga zeker ook eens van de hoofdweg af en duik de rijstvelden is.

Prachtig…

fietsen in tam coc

Fietsen door het prachtige landschap van Tam Coc

3. Fietsen door de Mai Chau Vallei

Nog zo’n heerlijke plek om te fietsen in het noorden van Vietnam. Mai Chau ligt in een vallei omringd door bergen en rijstvelden. Het terrein is vlak wat het uitstekend maakt om te verkennen op de fiets.

fietsen in mai chau

De Mai Chau Vallei is een topbestemming voor een mooie fietstocht.

4. Fietsen op het platteland rond Hoi An

Iedere reiziger moet Hoi An bezoeken. Dit charmante stadje is de perfecte break tijdens het rondreizen. Maar heb je energie over, spring dan ook hier eens op de fiets. Het stadje is omringd door rijstvelden en kleine eilandjes die prima op de fiets te verkennen zijn.  Onze Hoi An fietstour neemt je mee langs de allermooiste plekken. 

fietsen in hoi an

fiets door rijstvelden en kom in pitoreske dorpjes op Cam Kim Island net buiten het centrum van Hoi An.

5. Fietsen in de Mekong Delta

Bezoek je de Mekong Delta en heb je extra tijd dan is het ook hier prima fietsen. Slaperige dorpjes omringd met rijstvelden en kanalen met overhangende palmbladeren. Een plek waar het prima fietsen is, is op An Binh Island in de stad Vinh Long. Maar ook Ben Tre is een perfecte plek om de wielen te laten draaien.

fietsen in de mekong delta

Tijdens fietstochten door de Delta ervaar je het vaak zware leven van sommige inwoners.

Fietstours boeken

We hebben uitstekende fietstours op alle hierboven genoemde bestemmingen dus neem contact op als je graag onder begeleiding van een gids de weg opgaat en de verborgen pareltjes wilt ontdekken.

Lange afstanden fietsen

Ben je een echte fietsliefhebber en te porren voor een aantal weken echte inspanning dan is een complete fietsreis door Vietnam iets wat je zou kunnen overwegen.

Je komt op deze manier op bijzondere plekken en het voordeel van fietsen is dat je alle indrukken perfect op je in kunt laten werken.

Een ander voordeel is dat je ook makkelijk vals kunt spelen door je fiets mee te nemen in de bus tijdens sommige routes. Het beste vraag je daarvoor hulp bij de receptie van je hotel. Zij hebben altijd de juiste contacten met busmaatschappijen.

Google Maps is een goede app om je route mee te plannen en om hotels te vinden onderweg. Je zult tijdens zo’n fietstocht ook regelmatig in kleinere dorpen moeten overnachten waar de woorden ‘’Hotel of ‘’ Guesthouse’’ niet vaak gebruikt worden. In het Vietnamees moet je uitkijken naar de woorden Nha Nghi ( Guesthouse )en Khach San ( Hotel )

Een fiets huren of kopen in Vietnam

Voor standaard dagtochtjes met niette veel inspanning kun je het beste gewoon de fietsen gebruiken van je accommodatie. De meeste hotels hebben gratis fietsen beschikbaar voor de gasten en zo niet dan kun je altijd wel bij een hotel naast je een fiets huren voor de dag.

Voor lange afstanden heb je wat beters nodig. Een mountainbike is dan de beste keuze en deze zijn soms moeilijk te vinden.

In Hanoi kun je terecht bij de volgende twee winkels. Hier verkopen en verhuren ze fietsen.

In Ho Chi Minh City kun je terecht op onderstaande adres.

Is fietsen in Vietnam veilig?

De wegen in Vietnam zijn druk en verkeersregels worden niet goed nageleefd. Je moet dus voorzichtig zijn zeker in de steden en op de snelwegen.

Ook goed om te weten is dat voorrangsregels niet gelden. Het grootste voertuig neemt voorrang.

Houd verder een oogje op de weg zeker in het regenseizoen. De regen zorgt vaak voor kuilen en gaten in het wegdek.

Gebruik verder je gezonde verstand als je gaat fietsen in Vietnam en zeker als je één van de fietsroutes doet zoals in dit artikel beschreven zit je goed.

Meer toffe activitieten in Vietnam..

uitgelicht

Snorkelen in Vietnam 

Lees verder
Snorkelen in Vietnam | Ja dat is top

bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achter


Je emailadres wordt niet geplaatst.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.