De Marble Mountains – Wat is er te doen en is het de moeite waard

Je kunt er niet omheen. Wie langs de kust tussen Da Nang en Hoi An rijdt ziet de Marble Mountains van het canvas knallen.

Deze opmerkelijke bergen zijn een populaire plek voor dagjesmensen uit beide steden en het kan dan nog weleens druk worden.

De trekpleister is ongetwijfeld het fraaie uitzicht over de zee en het verder ietwat vlakke landschap van deze omgeving.

Maar dat is nog niet alles.

Zo kun je ook sportief doen door te gaan rotsklimmen en genieten van de mooi verlichte grotten met een scala aan fraaie standbeelden.

Tijd dus om te bekijken of deze plek de moeite waard is en hoe je deze opneemt in je planning.

De vijf elementen

De Marble Mountains keten bestaat uit vijf bergen gelegen vlakbij Da Nang en luisterde in het verleden naar de naam ‘’ Ngu Hanh Son’’. Deze naam verwijst naar de vijf elementen, metaal, aarde, vuur, hout en water. Elke berg is vernoemd naar een van deze elementen.

De bergen waren een belangrijke religieuze plek voor boeddhisten die er een groot aantal mooie altaren en beelden bouwden.

Veel van deze versieringen zijn gemaakt van marmer dat in grote hoeveelheden in de bergen te vinden is. Vandaar de bijnaam ‘’Marble Mountains’’.

Bezienswaardigheden en activiteiten bij de Marble Mountains

Als je de Marble Mountains op eigen gelegenheid wilt bezoeken trek hier dan minimaal twee uur voor uit. Zo heb je genoeg tijd om alle bezienswaardigheden af te gaan. Hieronder een overzicht van wat er zoal te zien en doen is.

Kaart van de Marble Mountains

Linh Ung Pagode en Xa Loi Toren

Een van de eerste plekken die je kunt bezoeken is de Linh Ung Pagode. Deze fraaie pagode is een belangrijke plaats voor de lokale mensen om te bidden en offers te brengen aan de Boeddha. Deze pagode moet je niet verwaaren met de gelijknamige Linh Ung pagode op het nabijgelegen Son Tra Schiereiland. Een andere fantastische plek die je kunt bezoeken als je in de buurt bent.

Linh Ung Pagode

Linh Ung Pagode

Een niveau hoger vind je de de indrukwekkende Xa Loi toren. Dit is waar je aankomt als je gebruik maakt van de lift naar boven, iets wat in de hitte best comfortabel is.

Xa Loi toren

Xa Loi toren

De Xa Loi toren is 28 meter hoog, heeft 7 verdiepingen en 6 zijdes. De verdiepingen staan voor de 7 menselijke emoties en de zijden staan voor de 6 zintuigen. Vanaf hier heb je ook een mooi uitzicht over het aangrenzende dorp.

Grotten

Op het terrein van de Marble Mountains vind je verschillende grotten. Leuk om te bekijken is de Tang Chon grot vlakbij de Linh Ung Pagode ( nr 3 op de kaart ). In de grot zie je een aantal mooie Boeddhistische altaren en beelden die uit de rotsen gehakt zijn.

De mooiste grot echter is de Huyen Khong grot ( nr 10 op de kaart ). Binnen in de grot is een pagode gebouwd, verschillende prachtige altaren en een indrukwekkend hoog beeld van Boeddha.

Huyen Khong grot

Binnen in de Huyen Khong grot.

Mount Thuy Viewpoint

Een van de beste uitzichten vanaf de Marble Mountains over de zee en Da Nang heb je bij Mount Thuy viewpoint. Aangegeven op de kaart als Dinh Thuong Thai ( nr 8 ). Een stijle uit de rotsen gehakte trap brengt je naar deze fraaie plek.

Uitzicht vanaf Dinh Thuong Thai

Het uitzicht vanaf Dinh Thuong Thai.

Hoe je er komt

De Marble Mountains liggen ongeveer 18km ten noorden van Hoi An Ancient Town. Huur een scooter of regel een taxi om je af te laten zetten. Het is aan te raden om vroeg te gaan omdat het al snel gierend heet wordt en je veel trappen op en af moet. Vanaf 7.00 kun je naar boven en de entree kost rond de 50.000 dong. Rond 9.00 komen de grote tourgroepen.

Wat wij meestal doen voor onze klanten is een stop plannen op de route van Hue naar Hoi An tijdens een toffe motortour of een transfer per auto.

Is het de moeite waard om te gaan

Ja, het is zeker de moeite waard om de Marble Mountains te bezoeken maar er is nogal al wat concurrentie in deze regio. De stranden, het oude centrum en het platteland van Hoi An zijn al zo bijzonder dat je waarschijnlijk niet snel de dagtrip hiernaartoe gaat maken. Makkelijker is om een korte stop in te lassen tussen bestemmingen in.

Ook in deze regio:

bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achter


Je emailadres wordt niet geplaatst.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.