Scooteren over het Son Tra schiereiland | Een prachtig natuurgebied

Ik was laatst een aantal dagen in Da Nang na een lang bezoek aan het nabijgelegen Hoi An en was wel weer toe aan iets nieuws. Ik wist al dat de regio direct om de stad prachtig was met de nabijgelegen Hai Van Pass als één van de hoogtepunten maar een blik op de kaart verraadde iets wat ik absoluut zou moeten ontdekken. Het Son Tra schiereiland.

Na wat rondvragen en wat onderzoek op Google besloten om een scooter te huren en op pad te gaan. En het was de moeite meer dan waard. Een scootertocht over het schiereiland staat garant voor de perfecte dagtrip vanuit Da Nang. Jungle, verlaten stranden en uitzichten die zich kunnen meten met de immens populaire Hai Van Pass en misschien zelfs nog mooier zijn.

scootertocht over het Son Tra schiereiland

De natuur staat onder druk

Het schiereiland is tot op heden een beschermd natuurgebied en is de thuishaven van de zeldzame Red Shanked Douc. Deze bijzondere apen leven voornamelijk op een hoogte van onder de 200 meter. Laat dit nu net de plek zijn waar resorts, hotels en restaurants worden gebouwd waardoor de apen worden verdreven naar hoger gelegen plekken in de jungle waar de diversiteit aan voedsel minder is. Het lot van deze bijzondere apen ligt nu in de handen van hongerige investeerders en een overheid die moet kiezen tussen het vrijgeven van het land voor de ontwikkeling van deze projecten of het behouden van de natuur.

Foto via wikicommons

Vooralsnog is het eiland echter nog steeds een prachtig stuk natuur en dat is waarom je nu moet gaan voor het te laat is. In dit artikel kun je lezen wat er zoal te doen is en waar je rekening mee moet houden aangezien je hier de meest steile hellingen in de regio vindt.

Maar nu eerst een korte video van deze dag. Zoals je ziet was het redelijk mistig wat het uitzicht een beetje belemmerde maar zelfs met minder zicht is het een topervaring.

Vertrek vanuit Da Nang

Afhankelijk van waar je verblijft in Da Nang, My khe beach of het gebied rond de rivier doe je er een kwartier tot een half uur over om het schiereiland te bereiken. Vergeet trouwens niet te tanken voordat je gaat. De weg vinden is simpel. Rijdt richting het strand en vervolg je weg in noordelijke richting over de straat Vo Nguyen Giap die vlak voor het schiereiland overgaat in de straat Hoang Sa. Vanaf hier is het een kwestie van deze weg volgen en onderweg hier en daar te stoppen bij enkele bezienswaardigheden en af en toe van de hoofdweg afwijken voor de strandjes of andere mooie plekken.

Leuke plekken om te stoppen op Son Tra

De eerste plek voor een leuke stop is het vrouwelijke Buddha standbeeld bij de Linh Ung Pagode. Dit 67 meter hoge standbeeld kijkt uit over de stad en is gelegen op een erg fraai tempelcomplex. Een mooi uitzicht gegarandeerd. Vervolg je weg en je komt langs een aantal restaurants die gelegen zijn aan de strandjes Bai rang, Bai Nam en Bai Da. Een leuke plek om te lunchen. Er zijn nog een aantal andere stranden maar niet alle stranden zijn toegankelijk tenzij je een gast bent in de luxe hotels die aan deze stranden liggen.

Buddha beeld op Son Tra

Rijdt nu door tot je op de kaart de ‘Monkey Pass’ ziet liggen. Hier kun je van Hoang Sa afwijken en je weg vervolgen naar de Banh Co Piek, het hoogste punt op het Son Tra schiereiland van waarvandaan je een fantastisch uitzicht hebt over het eiland, de zee en Da nang. Mits het een heldere dag is natuurlijk. De weg ernaartoe leidt door dichtbeboste jungle waar je alleen nog maar de geluiden van de natuur hoort. Grote kans dat je ook een paar wilde apen tegen het lijf loopt.

Ban Co Piek

Door de mist zag ik niets maar gelukkig waren Vietnamese vrienden hier laatst ook en stuurden deze foto waarop je kunt zien hoe het uitzicht is op een heldere dag. 

Uitzicht vanaf Ban Co piek

De wegen zijn steil

Ondanks dat de wegen in prima staat zijn zul je rekening moeten houden met het feit dat de wegen op het eiland op sommige stukken extreem steil zijn. Op zich geen punt maar tenzij je op een zware motor rijdt zul je sommige hellingen niet omhoog komen als je met meer dan 1 persoon op de scooter zit. Wij waren met zijn tweeën en ik heb sommige stukken moeten lopen. Dat voel je nog wel even branden in de kuiten kan ik je zeggen.

Een dagtrip naar het Son Tra schiereiland was zeker één van de tofste activiteiten die ik in deze regio gedaan heb. Nu, voordat je op de scooter springt heb ik nog één overweging voor je. Als toerist beschik je niet over een Vietnamees rijbewijs waardoor de meeste reisverzekeringen je niet dekken tegen een ongeluk. Tenzij de scooter onder de 50cc is maar daar kom je de hellingen zeker niet mee op. Als alternatief gaan er vanuit Da Nang ook een aantal tours naar het eiland. Sommige in jeeps en andere achterop de motor. 

Dit vind je ook interessant

In de buurt

De Hai Van Pass | Wereldberoemd

lees verder
Hai Van Pass: Een van de mooiste kustwegen ter wereld
snorkelen Vietnam
Snorkelen in Vietnam | Ja dat is top
Lees Verder
Hang Son Doong
Hang Son Doong – Ontdek de grootste grot ter wereld
Lees Verder
trang an
Trang An boottocht: Een unieke ervaring tussen de rotsen
Lees Verder
Treinreis Hue Da Nang
Een prachtige treinreis van Hue naar Da Nang
Lees Verder
Duiken in Vietnam | Dit zijn de beste plekken
Lees Verder
fietsen-in-vietnam
Fietsen in Vietnam | De 5 leukste plekken
Lees Verder

bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achter


Je emailadres wordt niet geplaatst.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.