Een prachtige treinreis van Hue naar Da Nang

Liefhebbers van treinreizen opgelet! Ben je in Centraal Vietnam en op zoek naar een onvergetelijke tocht dan is het traject tussen de steden Hue en Da Nang precies één van die activiteiten in Vietnam waar je naar op zoek bent. Deze prachtige 4 uur durende reis neemt je mee langs aan de ene kant de beroemde Hai Van pass ( erg populair bij degene die gaan backpacken  ) en aan de andere kant magistrale uitzichten over de Zuid Chinese Zee.

Aangezien een motortocht over de pas niet voor iedereen is weggelegd biedt de trein een uitstekend alternatief. Persoonlijk vond ik de treinreis zelfs nog mooier en de ruime stoelen en de airconditioning waren een welkom comfort op een snoeihete dag in april. Dat gezegd hebbende heb ik de meeste tijd eigenlijk doorgebracht in het slaapcompartiment om vanuit het daar openstaande raam foto’s en video’s te kunnen maken.

We hadden geluk met een prachtige heldere lucht wat de volgende fraaie beelden opleverde.

Met de trein van Hue naar Da Nang

Doe je de route vanuit Hue probeer dan plaatsen aan de linkerkant van de trein te krijgen zodat je het beste uitzicht over de zee hebt. Zit je toch aan de rechterkant dan kun je gemakkelijk even naar het slaapcompartiment lopen om vanuit het gangpad met open ramen te kunnen kijken. Het eerste deel van de reis gaat grotendeels door grote vlakten met een hoop kleine dorpjes en rijstvelden. De echte magie begint vlak nadat je het kustplaatsje Lang Co hebt gepasseerd en de trein langzaam langs de pas rijdt. Het moment om uit je comfortabele stoel op te staan en naar een compartiment te lopen waar de ramen open kunnen.

De receptioniste op het station vertelde dat er tijdens de reis ook iemand langs zou komen met eten en drinken maar die had misschien een vrije dag. Neem dus voor de zekerheid wat water en snacks mee voor het geval je trek krijgt.

Er gaan dagelijks vier treinen tussen de twee steden met de SE1 en SE3 vanuit Hue en de SE2 en SE4 vanuit Da Nang. Het is aan te raden om de tickets minimaal een dag van te voren te kopen. Je kunt dit doen bij het station maar vergeet dan niet om je paspoort mee te nemen. Het alternatief is om dit door je hotel te laten doen of zelf online te boeken op de website van 12GoAsia.

Het station van Hue

Het station van Hue. Op de grond staat aangegeven waar je compartiment ongeveer stopt.

Kom je vanuit Hue en wil je vanuit Da Nang direct doorrijden naar het nabijgelegen Hoi An dan kun je vanaf het station een taxi nemen die je er in een kleine 40 minuten heen brengt voor een vast tarief van VND 400.000.

Deze treinreis is uniek en een absolute aanrader voor iedereen die de centrale regio van Vietnam bezoekt.

Doen dus!

Dit vind je ook interessant

uitgelicht

De Vinh Moc Tunnels en de DMZ

Lees verder
De Vinh Moc Tunnels en de DMZ | Een indrukwekkende dagbesteding
cuc phuong national park
Cuc Phuong National Park | Bijzondere dieren en natuur
Lees Verder
Duiken in Vietnam | Dit zijn de beste plekken
Lees Verder
Cat Tien National Park
Cat Tien National Park |Een divers regenwoud in Vietnam
Lees Verder
backpacken vietnam
Backpacken in Vietnam: Routes, tips, kosten en hoogtepunten
Lees Verder
Cu Chi Tunnels in beeld
Cu Chi Tunnels: De Vietnamoorlog van dichtbij
Lees Verder
fietsen-in-vietnam
Fietsen in Vietnam | De 5 leukste plekken
Lees Verder

bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achter


Je emailadres wordt niet geplaatst.

  1. Hoi thomas, Wij willen de treinreis van Danang naar Hue doen. Weet je of je ook plaatsen aan de zeekant kunt boeken? Of moet je met je kaartje gewoon heel vroeg in de trein zijn, of heb je echt een bepaalde stoel geboekt? Alvast bedankt! Mvrgr Sylvia

    1. Hoi Sylvia,

      Ik heb het geprobeerd maar het was helaas niet mogelijk om specifieke plaatsen te boeken. We hadden dan ook plaatsen aan de verkeerde kant. Je kunt nog steeds wel genoeg zien ook vanaf deze kant maar ik heb het grootste deel van de reis doorgebracht in het slaapcompartiment. Daar kun je in het gangpad staan en kunnen de ramen open waardoor je ook betere foto’s kunt maken.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.