De 5 mooiste watervallen in Vietnam

Naast de vele mooie stranden, de eindeloze uitzichten over rijstterrassen en de mooiste bergpassen heeft moeder natuur nog veel meer voor je in petto. De rivieren hebben haar weg gevonden naar de meest afgelegen plekken in Vietnam’s bergachtige gebieden. Daar creëerde zij spektakels waarvan je er ten minste één gezien moet hebben tijdens je reis. De watervallen in Vietnam zijn magisch, spectaculair en adembenemend. Hier kun je lezen wat de mooiste zijn en waar je ze kunt vinden. 

1 Ban Gioc waterval - Noord Vietnam

De Ban Gioc waterval vind je in de provincie Cao Bang ten noorden van Hanoi en op de grens met China. Het is één van de meest indrukwekkende natuurverschijnselen van Vietnam. Gelegen tussen rijstvelden op een achtergrond van dichtbegroeide karst rotsen. De Ban Gioc waterval is 300 meter breed en 30 meter hoog. Het water klettert naar beneden tot in de Quay Son rivier. Het diep groen gekleurde water maakt het plaatje af.

2 Pongour waterval - Dalat

Een 40 minuten rijden vanuit de leuke bergplaats Dalat ligt de indrukwekkende Pongour waterval. De hoeveelheid water is niet enorm maar het is het terrasvormige gesteente wat de waterval zo mooi maakt. Volgens de legende ontstaan door het verstenen van vier neushoorns. Aan de voet van de waterval kun je een verkwikkende duik nemen. De waterval is het meest indrukwekkend tijdens het regenseizoen in de Zuid Vietnamese regio.

Pongour waterval

3 Dambri waterval – Dalat

Te bereiken als dagtocht vanuit Dalat. De Dambri waterval is één van de grootste van het land. Je hoeft je hier geen zorgen te maken over welk seizoen je komt. Het water raast het gehele jaar door naar beneden. Het water valt maar liefst 70 meter naar beneden tot het in een soort zwembad vorm terecht komt. De waterval is enorm populair bij lokale toeristen en het kan dus erg druk worden in de weekenden. Probeer een bezoek dan ook doordeweeks te plannen.

De dambri waterval

Dambri waterval. Foto: Binh Huynh

4 Elephant Falls – Dalat

Dichtbij de stad en daarom veel bezocht door toeristen. De Elephant Falls is een populaire stop op Easyrider tours rond het platteland vol koffieplantages en authentieke dorpjes. Het water raast hier met een enorme vaart naar beneden en je hoort het geluid dan ook al van grote afstand. Als je de waterval bezoekt dan moet je over de rotsen afdalen zodat je de waterval van onder kunt bewonderen. Afgezaagde toeristen foto toegestaan.

elephant falls waterval

5 Yang Bay waterval – Nha Trang

Een leuk dagje uit vanuit Nha Trang. De Yang Bay waterval bestaat uit meerdere lagen die je kunt beklimmen en mond uit in een meertje waar je heerlijk kunt zwemmen. Er zijn voorzieningen als restaurants voor een hapje en een drankje. Leuk is om zelf met een brommer erheen te rijden. De weg gaat langs dichtbeboste heuvels, rijstvelden en slaperige dorpjes.

De Yang Bay waterval vlakbij Nha Trang

Verrassend Vietnam Reisgids & Routeplanner

De beste tips en inspiratie, 7 uitgewerkte routes met dag-tot-dag programma en mooie doe het zelf wandel-, fiets-, en scooterroutes


mooiste strand Hoi An
Het mooiste strand van Hoi An: Cua Dai of An Bang?
Lees verder
my son sanctuary
My Son Sanctuary | is dit tempelcomplex een bezoek waard?
Lees verder
101 hoogtepunten en bezienswaardigheden in Vietnam
101 Hoogtepunten van Vietnam | Wat te doen en zien | De ultieme bucketlist
Lees verder
De mooiste stranden van Vietnam
De 14 mooiste stranden van Vietnam
Lees verder
cham island
Cham Island | De moeite waard of niet?
Lees verder
Eilanden Vietnam
Dit zijn de 11 mooiste eilanden van Vietnam
Lees verder

bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achter


Je emailadres wordt niet geplaatst.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.