De Pongour waterval | kletterend mooi


Pongour waterval

Een bezoek aan de Centrale Hooglanden en Dalat in Vietnam is niet compleet zonder een dagje watervallen bezoeken. En watervallen zijn er genoeg. Dus regel een auto met chauffeur, een Easy Rider of ga op pad met je eigen scooter en verken deze prachtige regio.

Vertrek in de ochtend en ga direct naar de 40 kilometer zuidelijk gelegen Pongour waterval. Dit is waarschijnlijk de mooiste die je kunt vinden in de regio. Het terrasvormige bouwwerk van moeder natuur dat uitloopt in een soort van bassin heeft een rustgevende werking. Verwacht echter geen watergeweld. Zeker in het droge seizoen rolt er maar weinig water over de rotsen maar in welk seizoen je ook gaat het is de moeite waard.

watervallen in Vietnam

Het bassin en de rivier hier zijn schoon en prima om even lekker een duik te nemen. Bij de kioskjes in de buurt van de waterval kun je wat drinken en eten. Of neem je eigen picknickmand mee. Zeker doordeweeks is het erg rustig. Al met al een prima plek om een paar uur door te brengen.

Pongour waterval in dalat

De legende van de Pongour waterval

Volgens de legende is de waterval ontstaan door de vrouw Kanai. Deze bloedmooie vrouw was het hoofd van de Kho stam en was gespecialiseerd in het overwinnen van grote ‘’gevaarlijke’’ dieren. Onder hen 4 neushoorns die al haar bevelen gehoorzaamden. Op een dag werd Kanai dood aangetroffen bijgestaan door de rouwende neushoorns. Op deze plek is later de Pongour waterval ontstaan. De legende zegt dat de neushoorns veranderd zijn in de terrasvormige rotsen waarna Kanai’s haar in het water veranderde en over de rotsen stroomde.

Een route om de dag door te komen

Zoals eerder gezegd regel je het beste een chauffeur of Easy Rider. Verwacht zo tussen de 20 en 30 dollar te betalen voor een volle dag vervoer. Je eigen scooter kun je huren voor zo’n 5 dolar voor een dag. Het beste ga je direct naar de Pongour waterval en na een tijd hier doorgebracht te hebben terug richting Dalat. Onderweg kun je stoppen bij de Elephant Falls. Deze waterval is een mooi stukje natuurgeweld en is zeker een stop waard. Je kunt over de rotsen naar de voet van de waterval klauteren voor een mooie foto. Ook kun je op de terugweg stoppen in het Chicken Village. Dit dorp dat bevolkt wordt door een minderheid dankt haar naam aan het standbeeld van een kip een prominente plek gekregen heeft. Het is eigenlijk een behoorlijk troosteloze plek maar geeft een realistisch beeld van het zware leven dat zoveel mensen in Vietnam nog steeds leiden.

Chicken Village in Dalat
elephant falls in dalat

Verrassend Vietnam Reisgids & Routeplanner

De beste tips en inspiratie, 7 uitgewerkte routes met dag-tot-dag programma en mooie doe het zelf wandel-, fiets-, en scooterroutes


Dit vind je misschien ook interessant


Paklijst Vietnam – Check wat je wel of juist niet moet meenemen
oud da nang
Da Nang in de 60’s: Fotoverslag
Lees verder
cham island
Cham Island | De moeite waard of niet?
Lees verder
Trinh Cong Son: Een beroemd singer songwriter
Lees verder
Whale Island Vietnam
Whale Island | Is het de omweg waard?
Lees verder
Veilig de weg oversteken in Vietnam
Oversteken in Vietnam: Zo doe je dat!
Lees verder
nha trang
Skylight 360: Beste Skybar in Vietnam?
Lees verder

Bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achter

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Laten we samen jouw mooiste reis ooit samenstellen...