Duiken Vietnam - verrassendvietnam.nl

Duiken Vietnam

duiken vietnam

Veel duikliefhebbers zullen Vietnam niet als eerste keus hebben als duikbestemming. Maar met meer dan 3000 kilometer kustlijn heeft het land genoeg te bieden om een strandvakantie in Vietnam te combineren met een verkenning van de rijke onderwater wereld of één van de vele andere activiteiten. Duiken Vietnam is relatief goedkoop en is zeker voor de beginnende duiker een prima plaats om het te leren. Het water is warm, het zicht goed en er is nog steeds genoeg koraal en onderwaterleven te bewonderen. En met de combinatie van de voortreffelijke keuken en alle andere hoogtepunten die dit land te bieden heeft zal een duikvakantie in Vietnam zeker een onvergetelijke ervaring blijken.

Duiken Vietnam: Wat is de beste tijd?

Duiken Vietnam is het beste tussen maart en oktober maar op de zuidelijke eilanden rond Phu Quoc is de beste tijd tussen november en maart. Dit is goed nieuws voor duikliefhebbers en met een beetje planning kun je dus het gehele jaar door prima duiken. De bekendste plaats om te gaan duiken is Nha Trang en deze badplaats kan goed als uitvalsbasis dienen voor het nabij gelegen palmeneiland, ook wel whale island genoemd.

Vietnam is een relatief nieuwe en bij het grote publiek vooral onbekende duik bestemming. Verrassend Vietnam zet de beste duikspots voor je op een rij.

Duiken Vietnam: De beste plekken

Nha trang

Beste duiktijd: maart-oktober

Nha trang is van oudsher de duikershub in Vietnam. Dagelijks varen de toeristenboten uit om de onderwaterwereld rond deze prachtige baai te verkennen. Naast duiken kun je hier ook prima snorkelen.

De beste duiklocaties rond Nha Trang zijn Moray beach en Madonna Rock. Verwacht zowel hard als zachte koraalsoorten en een grote diversiteit aan kleurrijke vissen. Nha trang is gemakkelijk te bereiken vanaf de luchthaven van het nabijgelegen Cam Ranh.

Whale island Vietnam

Beste duiktijd: maart-oktober

Ongeveer 90 kilometer ten noorden van Nha Trang vind je het prachtige Palmeneiland. Met slechts 1 resort, het relaxte Whale Island Resort, geen drukke wegen en geen auto’s is dit eiland een verborgen schoonheid. De Engelse naam Whale island komt van het feit dat dit de plek is waar walvishaaien zich tegoed komen doen aan plankton tussen april en juli. Verder zie je hier verschillende soorten koraal, kleurrijke vissen en een bijzondere kleurrijke soort naaktslakken.

Phu Quoc

Beste duiktijd: November-Maart

In het zuiden van Vietnam vlakbij het Cambodjaanse vasteland ligt het prachtige eiland Phu Quoc. Hier vind je de beste stranden van Vietnam en een keur aan prima duikspots. Hier kun je bamboehaaien zien, verschillende soorten koraal en een groot assortiment kleurrijke vissen. Phu Quoc is ook een prima locatie voor snorkeltripjes naar de omliggende kleinere eilandjes.

Hoi An, Cham Island

Beste duiktijd: januari – september

Een korte boottocht vanaf Hoi An brengt je naar de mooie Cham eilanden. Deze groep bestaat uit 8 eilandjes waarvan er een bewoond is en de mogelijkheid biedt om te overnachten. De onderwaterwereld bestaat uit koraalriffen, rotsformaties en een scala aan kleurrijke vissen.

Con Dao

Beste duiktijd: Maart-Oktober

Een relatief nieuwe duikbestemming in Vietnam en volgens de kenners een van de beste duikspots in Vietnam. Vliegtickets naar Con Dao zijn nog relatief duur, wat ook als voordeel heeft dat het nog niet is platgelopen door toeristen. Verwacht koraalriffen, een erg divers onderwaterleven waaronder grote schildpadden. Het is sinds kort ook mogelijk om een wrakduik te doen.

Download de reisgids voor Vietnam

Download het gratis Ebook en plan een absolute droomreis!

62  pagina's met de beste tips, praktische informatie en inspiratie. Ideaal voor op je tablet of smartphone.

Leave a Comment: