De natuur in Vietnam: Overweldigend mooi- verrassendvietnam.nl

De natuur in Vietnam: Overweldigend mooi

natuur in Vietnam

Vietnam is misschien niet de eerste bestemming die in je opkomt als het gaat om een natuurreis. Het land staat vooral bekend als strand en culturele bestemming voor reizigers die geïnteresseerd zijn in historie en architectuur. Maar laat het geen geheim zijn dat Vietnam beschikt over een scala aan natuurwonderen, nationale parken en de niet zo lang geleden ontdekte grootste grot ter wereld.Kortom: De natuur in Vietnam is geweldig.

Natuur in Vietnam

Vietnam was ooit bijna geheel bedekt met jungle en moerassen. De oorlog en de snelle economische ontwikkeling na de Doi Moi hervormingen hebben echter veel van de natuur vernietigd.

Maar daar is verandering in gekomen. De overheid heeft actie ondernomen en heeft een totaal van 126 natuurgebieden toegewezen waaronder 30 nationale parken. Bossen worden opnieuw geplant en het lijkt erop dat de overheid het belang van een mooie natuur in Vietnam begrijpt.

Naast de 30 nationale parken heeft Vietnam ook 6 bio reservaten en 8 Unesco werelderfgoed plaatsen waar er twee van vallen onder Vietnam natuur, namelijk Halong Bay en het Phong Nha Ke Bang national park.

Nationale parken in Vietnam

Je bent in Vietnam nooit ver verwijderd van een Nationaal Park. De 30 nationale parken liggen verspreid over het hele land en bieden de liefhebber een hoop prachtige natuur. Verwacht diverse landschappen als rijstterrassen, dichtbeboste jungle, kalkstenen rots formaties, moerassen, heuvellandschappen en grotten.

De grootste grot ter wereld

Als we het hebben over Vietnam’s natuur dan is dit het absolute hoogtepunt. De Son Doong grot in het Phong Nha Ke Bang National Park. Hier vind je een uniek ecosysteem, een nieuwe ondergrondse wereld. Dit is de plek waar nog nu nog steeds diersoorten ontdekt worden die de wereld nog niet kende. Sinds 2013 is de grot open voor een beperkt aantal bezoekers en een tour door de grot kost tussen de 3000 en 4000 dollar.

In de video kun je zien hoe uniek deze plek is.

Dieren in Vietnam

Ondanks dat Vietnam een van de meest diverse landen ter wereld is op het gebied van flora en fauna hebben met name de wilde dieren het moeilijk. Stropers, over ontwikkeling en een gebrek aan educatie hebben er voor gezorgd dat veel dieren met uitsterven bedreigd zijn. Vietnam is dus niet de bestemming voor wildspotters maar er is gelukkig nog genoeg natuurschoon om je weken bezig te houden.

Apen zijn de dieren die je het meest ziet in de natuur in Vietnam

Je hebt de meeste kans om apen in het wild te zien

De dieren die je waarschijnlijk het meest zult tegenkomen zijn apen en buffels. Ben je een liefhebber van vogels dan heb je meestal wel meer geluk. Met name het Cat Tien National Park en de mangrove bossen in de Mekong Delta zijn goede plekken om vogels te spotten.

Dit vind je misschien ook interessant


Leave a Comment: